Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV sumažino Meksikos oro erdvės saugos reitingą, uždraudė naujus maršrutus

JAV reguliavimo institucijos antradienį sumažino Meksikos oro erdvės saugos reitingą, kas neleis Meksikos vežėjoms siūlyti naujas paslaugas ar maršrutus Jungtinėse Valstijose.
Lėktuvai
Lėktuvai / 123RF.com nuotr.

JAV Federalinės aviacijos administracijos (FAA) teigimu, tai taip pat reiškia, kad JAV vežėjos negalės pardavinėti bilietų per partneres–Meksikos oro linijų bendroves, tačiau sprendimas neturės įtakos jokiai esamai paslaugai.

„FAA padidins Meksikos oro linijų skrydžių į JAV kontrolę“, – pareiškė agentūra ir pridūrė, kad rado „kelias sritis“, kuriose šalis neatitiko tarptautinių skrydžių saugos standartų.

JAV reguliavimo tarnyba sumažino Meksikos saugos reitingą iš 1 į 2 kategoriją.

Reitingo sumažinimas reiškia, kad Meksikos įstatymai ar kiti teisės aktai neužtikrina „būtiniausių nacionalinių tarptautinių saugos standartų“ arba kad „civilinės aviacijos institucija neatitinka reikalavimų vienoje ar keliose srityse, tokiose kaip techninė patirtis, apmokytas personalas, apskaitos tvarkymas, tikrinimo procedūros ar saugos problemų sprendimas“, teigė FAA.

Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras pirmadienį paragino JAV reguliavimo institucijas nesumažinti jo šalies, kuri labai priklauso nuo turizmo, skrydžių saugos reitingo.

„Mes laikėmės visų reikalavimų. Manome, kad šis sprendimas neturėtų būti įvykdytas“, – pareiškė jis, paklaustas apie pranešimus, teigiančius, kad reitingo sumažinimas yra neišvengiamas.

Prezidentas pareiškė, kad šiuo žingsniu siekiama padėti JAV oro linijoms perimti klientus.

„JAV yra naudos gavėjos, o toks sprendimas gali pakenkti nacionalinėms oro linijoms“, – pareiškė jis žurnalistams, tačiau pridūrė, kad kadangi Meksikos vežėjai daugiausia dėmesio skiria vidaus skrydžiams, poveikis bus ribotas.

Meksikos nacionalinė vežėja „Aeromexico“ teigė, kad šiuo metu vykdomi jos skrydžiai į JAV ir iš jos nebus paveikti.

„Saugumas yra mūsų svarbiausias prioritetas, todėl ir toliau veiksime laikydamiesi aukščiausių tarptautinių standartų“, – pareiškė vežėja ir įsipareigojo bendradarbiauti su Meksikos aviacijos institucijomis, kad atgautų 1 kategorijos reitingą.

Meksikos pilotų profsąjunga ASPA teigė, kad saugos reitingo sumažinimas taikomas šaliai ir jos aviacijos institucijai, o ne pačioms oro linijoms.

„Mes užtikriname savo keleivius, kad skrisdami su ASPA pilotais jie skraido su pilotais, kurie atitinka aukščiausius tarptautinius saugumo reikalavimus“, – sakoma profsąjungos pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas