Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV teismas nusprendė, kad „Qualcomm“ nesilaikė antimonopolinių įstatymų

JAV lustų gamybos milžinės „Qualcomm“ akcijų kursas trečiadienį smuko 12 proc., kai Jungtinių Valstijų federalinė teisėja nusprendė, kad bendrovė pažeidė antimonopolinius įstatymus.
„Qualcomm“
„Qualcomm“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV apygardos teisėja Lucy Koh nurodė „Qualcomm“ pakeisti kainodaros ir pardavimo praktiką, nusprendusi, kad bendrovė ėmėsi „antikonkurencinių veiksmų“ tokių klientų kaip „Huawei“, „Samsung“ ir „Sony“ atžvilgiu.

„Qualcomm“ licencijavimo praktika varžė konkurenciją“ lustų rinkoje daugelį metų „ir pakenkė jos varžovėms“ – pridūrė teisėja.

Kalifornijos pietuose įsikūrusios bendrovės akcijų kursas šovė į viršų praėjusį mėnesį pasiekus susitarimą su „Apple“, pagal kurį „Apple“ įsipareigojo sumokėti autorių mokestį už išmaniuosiuose telefonuose naudojamus lustus. Tikimasi, kad šis susitarimas atneš bendrovei papildomus 4,5 mlrd. JAV dolerių.

Visgi 230 puslapių sprendimas parodė, kad bendrovė pažeidė Federalinės prekybos komisijos įstatymus, naudodama „nesąžiningus konkurencijos metodus“.

„Qualcomm“ pareiškė, kad ji sieks spartaus apeliacijos nagrinėjimo.

„Kategoriškai nesutinkame su teisėjos išvadomis, faktų aiškinimu ir teisės taikymu“, – pareiškė „Qualcomm“ viceprezidentas ir generalinis patarėjas Donas Rosenbergas.

L.Koh pareiškė, jog kitų bendrovių vadovų pareiškimai rodo „neteisėtos veiklos egzistavimą ar jos pasikartojimo galimybę“, kadangi tokia veikla buvo „Qualcomm“ strategijos dalis, o bendrovė išlaiko dominuojančią padėtį rinkoje.

Pasak teisėjos, be kitų nurodymų, ji „uždraudė „Qualcomm“ diskriminuoti ar kaip nors trukdyti modemų lustų pirkėjams ar tiekėjams, kurie turi neišspręstų ginčų su „Qualcomm“ dėl licencijų sąlygų ar klientų licencijų statuso.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai