Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JK draudikė RSA priėmė Kanados ir Danijos grupių perėmimo už 7,2 mlrd. svarų pasiūlymą

Didžiosios Britanijos draudikė „RSA Insurance Group“ priėmė Kanados ir Danijos konkurentų „Intact Financial“ ir „Tryg“ pateiktą perėmimo už 7,2 mlrd. svarų (7,9 mlrd. eurų) pasiūlymą.
Susitarimas
Susitarimas / 123RF nuotr.

„Pagal sandorio sąlygas, „Intact“ perims RSA verslą Kanadoje, Didžiojoje Britanijoje ir kitose šalyse, išskyrus Skandinavijos šalis, „Tryg“ atiteks RSA verslas Švedijoje ir Norvegijoje, o RSA verslą Danijoje „Intact“ ir „Tryg“ valdys kartu“, – rašoma bendrovių paskelbtame pranešime.

„Tryg“ už perkamą verslą sumokės 4,2 mlrd. svarų grynaisiais, o „Intact“ – 3 mlrd. svarų.

„Šis sandoris bendrovei „Intact“ yra itin strategiškai svarbus ir šiandien žengiame svarbų žingsnį“, – pareiškė „Intact“ generalinis direktorius Charles Brindamouras.

„Tryg“ generalinis direktorius Mortenas Hubbe pareiškė, jog šis sandoris „sukurs didelę vertę“ bendrovės akcininkams.

RSA valdybos pirmininkas Martinas Scicluna pažymėjo, jog pasiūlymas „atspindi RSA stiprumą ir gerus veiklos rezultatus sunkiu mūsų sektoriui laikotarpiu“.

„Intact“ ir „Tryg“ pasiūlė už kiekvieną RSA akciją sumokėti po 685 pensus – 51 proc. daugiau, palyginti su draudikės akcijų kursu lapkričio 4 dienos prekybos sesijos pabaigoje, tai yra likus dienai iki perėmimo pasiūlymo pateikimo.

Trijų bendrovių valdybos jau pritarė sandoriui, kurį tikimasi užbaigti 2021 metų antrąjį ketvirtį.

„Esame tikri, jog, vadovaujant „Intact“ ir „Tryg“, dviem puikioms bendrovėms, kurios turi ilgą istoriją ir gerą reputaciją, mūsų darbuotojai, mūsų verslas ir mūsų klientai klestės“, – pažymėjo M.Scicluna.

RSA istorija prasidėjo prieš daugiau kaip 300 metų. Šiuo metu ji daugiau kaip 100 pasaulio šalių teikia paslaugas 9 mln. klientų.

RSA trečiadienį pareiškė, jog draudimo sektoriaus „atsigavimo po pandemijos kelias tebėra neaiškus“.

„Lloyd's of London“, didžiausia pasaulyje draudimo rinka, gegužę apskaičiavo, jog COVID-19 sektoriui atsieis daugiau kaip 200 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas