Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JK imsis veiksmų prieš apgaudinėjimą internete

Jungtinė Karalystė (JK) atskleidė planus imtis veiksmų prieš apgaudinėjimą internete, kuris gali brangiai atsieiti vartotojams.
Paauglys žaidžia kompiuteriu
Internetas / 123RF.com nuotr.

Ministro pirmininko Boriso Johnsono vadovaujama vyriausybė pareiškė, kad bus pripažinta neteisėta mokėti kam nors už tai, kad būtų parašytas arba kurioje nors svetainėje skelbiamas netikras atsiliepimas.

Taip pat, be kita ko, norima imtis priemonių, kad vartotojams būtų paprasčiau atsisakyti prenumeratos.

Vyriausybė pristatė „virtinę planuojamų reformų, kuriomis norima didinti konkurenciją ir apsaugoti visuomenę nuo apgaudinėjimo“, rašoma pranešime.

Verslo ministras Kwasis Kwartengas pridūrė, kad „JK ekonomikos atsigavimas priklauso“ nuo jos atvirų rinkų „stiprumo“ ir vartotojų pasitikėjimo šiomis rinkomis.

Taigi Konkurencijos ir rinkų priežiūros tarnybai (CMA) bus suteikti didesni įgaliojimai kovoti su vartotojų apgaudinėjimu ir netinkama verslo praktika.

Pasak vyriausybės, verslininkams, pažeidžiantiems vartotojų apsaugos įstatymus, gali būti skirtos baudos, kurios gali sudaryti iki 10 proc. jų pasaulinių pardavimų.

Dėl ginčų, susijusių su naudotų automobilių ir būsto remonto sektoriais, kuriuose vartotojai perka brangius pirkinius, vyriausybė planuoja nustatyti taisykles, pagal kurias įmonės privalėtų sutikti, kad tokie ginčai būtų sprendžiami arbitraže arba per tarpininką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas