Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JK pradeda „AstraZeneca“ planuojamo „Alexion Pharmaceuticals“ perėmimo vertinimą

Jungtinės Karalystės (JK) Konkurencijos ir rinkų tarnyba (CMA) paskelbė atliksianti planuojamo sandorio, pagal kurį Švedijos ir Didžiosios Britanijos farmacijos įmonė „AstraZeneca Plc“ planuoja įsigyti amerikiečių „Alexion Pharmaceuticals“ už 39 mlrd. JAV dolerių, peržiūrą.
„AstraZeneca“ vakcina
„AstraZeneca“ vakcina / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Reguliavimo institucija įvertins galimą neigiamą šio sandorio poveikį konkurencijai ir nuspręs, „ar susijungimas gali smarkiai sumažinti konkurenciją bet kurioje JK rinkoje ar prekių ar paslaugų rinkose“, sakoma pranešime.

2020 metų gruodžio mėnesį „AstraZeneca“ paskelbė planuojanti perimti vaistų nuo retų ligų kūrėją „Alexion Pharmaceuticals“.

Šis sandoris suteiks „AstraZeneca“ tvirtą poziciją vertingų vaistų nuo retų ligų rinkoje ir paskatins pajamų bei pinigų srautų augimą ateinančiais metais, leisdamas sparčiai sumažinti skolas.

„AstraZeneca“ tuo metu pažymėjo, kad sandoris leis pasiūlyti „Alexion Pharmaceuticals“ gaminamus vaistus naujose rinkose, tokiose kaip Kinija.

Didžioji dalis „Alexion“ metinių pajamų, siekiančių 6 mlrd. JAV dolerių, gaunama iš kraujo ligoms gydyti skirto vaisto „Soliris“ – vieno brangiausių pasaulyje vaistų – pardavimų.

Susijungimas leis sutaupyti 500 mln. JAV dolerių metinių išlaidų trečiųjų nuo susijungimo metų pabaigoje, tačiau „AstraZeneca“ skaičiuoja, kad sinergijai pasiekti per ateinančius trejus metus įmonė išleis 650 mln. JAV dolerių.

Planuojama, kad sandoris bus baigtas 2021 metų trečiąjį ketvirtį.

Jį jau patvirtino „AstraZeneca“ akcininkai, taip pat yra gauti patvirtinimai iš JAV ir Kanados reguliavimo institucijų.

„AstraZeneca“ yra Švedijos ir Didžiosios Britanijos biofarmacijos kompanija, kuri kuria ir prekiauja virškinamojo trakto, širdies ir kraujagyslių, taip pat vėžio ir infekcinių ligų vaistais.

Įmonė veikia daugiau nei 100 šalių ir turi 30 gamyklų visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas