Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JK privataus sektoriaus verslo veikla birželį išlaikė augimo tempą

Didžiosios Britanijos privataus sektoriaus verslo veikla ir toliau auga beveik rekordiniais tempais, parodė trečiadienį paskelbti tyrimo rezultatai.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Lyginant su geguže, sudėtinis pirkimų vadybininkų indeksas (PMI) birželį sulėtėjo tik labai nežymiai iki 61,7 punkto, sakoma „IHS Markit“ ir „Chartered Institute of Procurement and Supply“ pranešime.

Šis rodiklis gerokai viršijo 50 punktų lygį, skiriantį augimo nuo smukimo.

„Birželio mėnesį visame JK privačiame sektoriuje produkcijos apimtys sparčiai augo“, – pažymima pareiškime.

„Gamybos ir paslaugų sektoriuose pastebimas didelis gamybos apimties padidėjimas, nes ekonomika ir toliau atsiveria po dėl COVID-19 šių metų pradžioje įvestų apribojimų“, – priduriama pareiškime.

„IHS Markit“ pridūrė, kad antrojo ketvirčio pabaigoje įmonės samdė naujus darbuotojus „precedento neturinčiu tempu“, tačiau taip pat perspėjo dėl augančio infliacinio spaudimo.

Gegužės mėnesį PMI pakilo iki 62,9 ir pasiekė aukščiausią lygį nuo indekso skaičiavimo pradžios 1998 metais, kai gamybos ir paslaugų sektoriai sustiprėjo sušvelninus ribojamąsias priemones.

Tikimasi, kad antrąjį šių metų ketvirtį ekonomika atsigaus po sausio– kovo mėnesiais fiksuoto 1,5 proc. susitraukimo.

„Verslas praneša apie nuolatinį paklausos augimą birželį, ekonomikai vėl atsinaujinant, ypač stiprėjant svetingumo sektoriui, o tai reiškia, kad antrąjį ketvirtį ekonomika stipriai atsistūmė nuo pirmojo ketvirčio nuosmukio“, – pažymėjo „IHS Markit“ vyriausiasis verslo ekonomistas Chrisas Williamsonas.

„Yra keletas ženklų, rodančių, kad plėtimosi tempas pasiekė aukščiausią tašką, nes tiek produkcijos, tiek naujų užsakymų augimas šiek tiek atvėso nuo rekordinių gegužės mėnesio rezultatų, tačiau pilnos užsakymų knygos ir tolesnis su virusais susijusių apribojimų švelninimas turėtų padėti užtikrinti, jog augimas išliks stiprus visą vasarą“, – pridūrė analitikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas