Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

K.Mažeika: Kauno MBA gamykla yra ant ribos

Kauno mechaninio biologinio atliekų apdorojimo (MBA) įmonė yra labai arti to, kad jos veikla būtų sustabdyta, sako aplinkos ministras.
Kauno MBA
Kauno MBA / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tačiau Kęstutis Mažeika pripažįsta, kad nedelsiant uždaryti šios MBA irgi negalima, mat už beveik 30 mln. eurų siekusią Europos Sąjungos paramą įsipareigota nepertraukiamai dirbti bent penkmetį, penktadienį rašo portalas kaunas.kasvyksta.lt.

„Ši įstaiga turi jau du įspėjimus ir yra labai arti to, kad veikla pagal galiojančius teisės aktus būtų sustabdyta. Tada reikėtų spręsti problemą, kur dėti kauniečių atliekas“, – ketvirtadienio popietę apsilankęs MBA teigė ministras.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kęstutis Mažeika
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kęstutis Mažeika

Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus Viliaus Šiliausko teigimu, kitą savaitę bus sukviestas neeilinis MBA dalininkų pasitarimas ir priėmus nutarimus įmonei bus nurodyta atlikti atliekų srautų modeliavimą: „Manau, tam laiko suteiksime ne daugiau kaip mėnesį“.

K.Mažeika pakartojo problemą esant biologinio atliekų apdorojimo dalyje, kur vyksta pūdymas. Pajėgumai čia per maži, procesas netinkamoje vietoje. Dėl to pirmas darbas – didžiausias aistras kurstančią veiklą iškelti ar įvesti kitus atliekų tvarkymo būdus, tuo metu biologinio apdorojimo vietoje, K.Mažeikos manymu, galėtų atsirasti pakuočių tvarkymas taip išnaudojant teritoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas