Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kai kurių prekių paklausa augo 3 kartus: prisnigus gyventojai perka kastuvus, rogutes ir pirštines

Savaitgalį gausiai pasnigus, gyventojai puolė pirkti įvairių žiemos prekių: kastuvų, ledo gremžtukų bei žiemos pramogoms reikalingos įrangos. Kai kurių prekių pardavimai šoktelėjo 3 kartus, palyginti su tuo pačiu metu pernai. Itin paklausūs yra kastuvai – kai kurie kalbinti prekybos tinklai jau pastebi, kad jų ima pritrūkti.
Po vakarykščio snygio atkasamas Karoliniškių futbolo maniežas
Po vakarykščio snygio atkasamas Karoliniškių futbolo maniežas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sekmadienį Lietuvą užklupo pūga – pėsčiųjų takai Vilniuje tapo nepraeinami, strigo viešasis transportas, o savivaldybė sostinės gyventojus paragino pirmadienį dirbti iš namų.

Tokiu oru itin paklausūs tapo kastuvai, gremžtukai ir kiti įrankiai, padedantys atsikasti savo namų kiemus bei automobilius.

„Šių prekių paklausa neslūgsta nuo lapkričio 20 dienos, kai iškrito sniegas. Daug jų išparduota, bet nemažai vis dar turime. Problemų yra su kastuvais, nes juos labai greitai išpirko. Ypač po šio savaitgalio – tiesiog iššlavė. Dabar laukiame papildymo ir tikimės, kad jų atsiras“, – 15min sakė „Norfos mažmena“ atstovas Darius Ryliškis.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Grigiškių gatvės po snygio
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Grigiškių gatvės po snygio

„Rimi“ atstovė Gabrielė Šerėnienė pastebėjo, kad susidomėjimas šiomis prekėmis neslūgsta kiekvieną žiemą.

„Ši tendencija aktuali kiekvienais metais, tad prasidėjus žiemai matyti, kad ir šiemet įvairūs gremžtukai, kastuvai, šepečiai išliks svarbia pasiruošimo snieguotai žiemai dalimi, o jų pardavimų augimas priklausys nuo oro sąlygų“, – nurodė G.Šerėnienė.

Paklausa augo kelis kartus

Tuo metu „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė nurodė, kad nuo lapkričio pabaigos, kai iškrito pirmasis sniegas, išaugę žiemos prekių pardavimai neslūgsta pastarąsias tris savaites. Praėjusį savaitgalį išskirtinių tendencijų nepastebėta.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Grigiškių gatvės po snygio
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Grigiškių gatvės po snygio

„Pradėjus snigti, kai kurių žiemos prekių pardavimai prekybos tinkle „Iki“ išaugo net 800 proc. Nors ruduo buvo neįprastai šiltas, iš anksto ruošėmės ir tikrai lietuviškai žiemai, turime platų žiemos prekių pasirinkimą nuo sniegui ir valymui reikalingų gremžtukų, valiklių, žieminio langų skysčio iki žieminių pirštinių. Žiemos prekių asortimentas jau pirmąją snygio dieną sulaukė didelio pirkėjų susidomėjimo“, – 15min komentavo V.Budrienė.

Iškritus sniegui, pasak jos, pirkėjai daugiausia perka būtent įvairių gremžtukų. Jų augimas žiemos prekių krepšelyje yra pats įspūdingiausias – jų parduota net 8 kartus daugiau nei praėjusio lapkričio pabaigoje.

„Dar viena sparčiai žiemos pirkinių krepšelyje išpopuliarėjusi prekė yra žieminis automobilių langų skystis. Šios prekės pardavimai išaugo maždaug 6,5 karto. Beje, daug pirkėjų dėmesio sulaukė ir žieminės pirštinės. Jų padavimai šoktelėjo apie 200 procentų“, – nurodė „Iki“ atstovė.

Asmeninio archyvo nuotrauka/Vaida Budrienė, „Iki“ komunikacijos vadovė
Asmeninio archyvo nuotrauka/Vaida Budrienė, „Iki“ komunikacijos vadovė

Ji ramino, kad reikalingų prekių pirkėjai neturėtų pritrūkti.

„Prekybos tinkle „Iki“ užtikrinamas platus žiemos iššūkiams skirtas asortimentas. „Iki“ darbuotojai nuolat stebi oro sąlygas ir deda pastangas, kad sniego padariniams įveikti skirtų prekių pirkėjai nepritrūktų visose tinklo parduotuvėse“, – tvirtino ji.

Kiti prekybos tinklai taip pat nurodė, kad paklausą šiuo metu sugeba patenkinti.

Nuperka daug rogučių, šiltų pirštinių ir kojinių

Panašias tendencijas įvardijo ir „Maxima“ Pirkimų departamento direktorius Marius Tilmantas. Jis pridūrė, kad gyventojai perka ir daug žiemos pramogoms reikalingų prekių, čiuožynių ir rogučių.

„Šį savaitgalį ženkliai šoktelėjo sniego kastuvų, gremžtukų, skirtų ledui nuo automobilių stiklo valyti, grandiklių bei sniego valymo šepečių paklausa. Taip pat perkamos čiuožynės ir rogutės, pačiūžos.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žiemos pramogos ant Išganytojo kalno
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žiemos pramogos ant Išganytojo kalno

Skaičiuojame, kad per šį savaitgalį įvairių sniego valymo bei žiemos sporto inventoriaus prekių pardavimai yra daugiau nei 60 proc. didesni, lyginti su praėjusiu savaitgaliu ir beveik 3 kartus didesni nei pernai“, – pardavimus komentavo M.Tilmantas.

G.Šerėnienė antrino, kad susidomėjimas rogutėmis yra didelis. Perkamos, anot jos, ir automobiliams skirtos prekės, pirštinės, šiltos kojinės, kepurės, šalikai.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Grigiškių gatvės po snygio
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Grigiškių gatvės po snygio

„Šiuo metu mūsų pirkėjai itin domisi šaltiems ir snieguotiems orams skirtomis prekėmis automobiliams, žiemos sporto prekėmis, įsigyja tokias naujienas kaip sniego gniūžtėms daryti skirti žaislai, taip pat šildomos automobilių sėdynių pagalvėlės“, – tvirtino G.Šerėnienė, kuri pridūrė, kad labai perkamos yra ir žvakės bei druska.

„Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė komentavo, kad nuo šiandien, pirmadienio, tinklas asortimente turi akumuliatorių kroviklius automobiliams, taip pat iškritus sniegui pirkėjai įsigyja daugiau čiuožynių vaikams.

LIDL nuotr./Lidl parduotuvė
LIDL nuotr./Lidl parduotuvė

„Asortimente šių prekių turime ir šiuo metu jų paklausą galime užtikrinti. Taip pat pastebime išaugusį susidomėjimą kalėdinėmis kojinėmis, pėdų šildyklėmis, kalėdiniais lipdukais langams“, – sakė L.Skersytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas