Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip iškovoti geidžiamiausio darbdavio titulą: „Devbridge“ patirtis

JAV programavimo paslaugų įmonė „Devbridge“, kurios pagrindiniai klientai – V. Europoje ir Š. Amerikoje, daugiausiai talentingų darbuotojų subūrė Lietuvos biuruose. Būtent stipri komanda, tarptautiniai projektai ir aukštas socialinės atsakomybės bei skaidrumo lygis, įmonės viceprezidento ir Lietuvos padalinio vadovo Viktoro Gurgždžio teigimu, šiemet įmonei pelnė geidžiamiausio darbdavio titulą.
JAV programavimo paslaugų įmonės „Devbridge“ viceprezidentas ir Lietuvos padalinio vadovas Viktoras Gurgždys
JAV programavimo paslaugų įmonės „Devbridge“ viceprezidentas ir Lietuvos padalinio vadovas Viktoras Gurgždys / „Devbridge“ nuotr.

Anot įmonės vadovo, susitelkimas į nepriekaištingą produktų kokybę ir stiprios ekspertinės bazės kūrimas leido išaugti iš vos kelių žmonių komandos į vieną iš pasaulinių lyderių programinės įrangos kūrimo srityje.

„Mūsų esminis įmonės plėtros variklis – tai daugiau nei 700 narių profesionalų bendruomenė, kuri siekia padėti klientams žvelgti į verslo procesus per inovatyvių skaitmeninių produktų kūrimo prizmę. 2021 metų pabaigoje sudarėme vieną didžiausių sandorių Lietuvoje, kuris vyko regiono mastu ir apėmė daug šalių. „Devbridge“ partneriai tapo dalimi „Cognizant Softvision“, kuriančios pritaikytus skaitmeninius produktus ir veiklą vykdančios pasauliniu mastu. Aktyvią plėtrą bei investicijas į darbuotojų gerovę planuojame ir toliau, tačiau taip pat sieksime išlaikyti spartų verslo tempą bei koncentruosimės į produkto kūrimą, kad padėtume mūsų globaliems klientams pasiekti norimų rezultatų“, – atskleidė vadovas V.Gurgždys.

Stiprūs darbuotojai pritraukia talentų

Nuo 2011 metų, kai įmonė atidarė savo biurus Lietuvoje, svarbiausiu sėkmingos veiklos elementu tapo darbuotojai. Būtent patyrę specialistai padeda pritraukti naujų talentų ir skatina bendrovės augimą.

„Mūsų verslo modelis yra ganėtinai paprastas – kuo stipresnių žmonių turime, tuo talentingesnių į savo komandą galime pritraukti vėliau. Rinka, kurioje veikiame, yra maža – profesionalai vieni kitus pažįsta, todėl nesunkiai įvertina, kokią komandą esame subūrę. Žmonės nori dirbti su talentingais kolegomis ir įgyvendinti sudėtingus projektus. Todėl vienas pagrindinių mūsų įmonės uždavinių – suburti komandą, kuri gyventų tomis pačiomis vertybėmis, kaip ir visa organizacija bei norėtų drauge padėti verslui pasiekti strateginius tikslus. Matydami būsimus stiprius bendradarbius, žmonės supranta, kad netrūks palaikymo, o kartu galės priimti didesnius ir geresnius sprendimus. Tai lemia ir tolimesnį paties darbuotojo augimą. Tačiau ir įmonė turi būti ne tik stabili, bet sparčiai auganti organizacija, turinti profesionalių žmonių ir vykdanti veiklą perspektyvioje rinkoje“, – akcentavo V.Gurgždys.

Titulas motyvuoja daryti daugiau

V.Gurgždžio teigimu, stipri vadovų ir kolegų komanda – šiandien specialistus motyvuoja prisijungti prie įmonės „Devbridge“. Tačiau susidomėjimą organizacija skatina ir aukšti atlyginimai, darbo sąlygos, organizacijos augimo tempas, pajamos bei įdomūs projektai.

„Nuosekliai augti mums padėjo ne tik mūsų darbuotojų puikiai atliekamas darbas, bet ir vis sudėtingesni verslo iššūkiai, kurie mus skatina nuolat keistis ir leidžia būti konkurencingais pasauliniu mastu. Norint kurti gerą atmosferą organizacijos viduje, reikia įdėti nemažai individualių kiekvieno vadovų pastangų ir tai būtina daryti kasdien. Nesvarbu, ar krizė buvo 2008–aisiais, kai tik pradėjome savo veiklą Čikagoje, ar užsitęsusi pandemija ar verslo pardavimo sandoris, visada jautėme didelę atsakomybę prieš savo komandą. Suprantame, kad mūsų žmonės ne tik dirba kartu su mumis, jie turi šeimas, kuria savo gerovę ir turi įvairiausių įsipareigojimų. Tad kiekvieną kartą susimąsčius, kad klaidos ir neteisingi sprendimai gali turėti negrįžtamų padarinių, kyla dar didesnė motyvacija galvoti, kaip nuolat stiprinti verslą, kad žmonės ne tik save realizuotų, uždirbtų, bet ir visada jaustųsi saugūs. Tikiu, kad šis požiūris ir individualus dėmesys darbuotojui mums padeda išskirti konkurencingoje rinkoje ir prisidėjo prie geidžiamiausio darbdavio titulo“, – pabrėžė V.Gurgždys.

Sudarant reitingą „Geidžiamiausias darbdavys 2022“, buvo analizuojamos visos Lietuvos įmonės, kurios 2021 m. vidutiniškai turėjo bent 20 darbuotojų, dirbo pelningai ir laiku pateikė Registrų centrui savo 2020 m. finansines ataskaitas. Bendrovės buvo reitinguojamos pagal darbo vietos stabilumą, mokamą darbo užmokestį bei organizacijos reputacijos įvertinimą.

„Geidžiamiausio metų darbdavio rinkimuose jau ne pirmus metus stebime intensyvią kovą tarp siekiančiųjų šio titulo. Tai, kad keičiasi geriausieji, tik įrodo, kaip nelengva šiomis ekonominėmis sąlygomis tiek tapti, tiek išlaikyti šį titulą. Jau kelerius metus iš eilės Geidžiamiausieji darbdaviai renkami pagal objektyvius, viešai skelbiamus kriterijus, atspindinčius darbo vietos stabilumą, mokamą darbo užmokestį ir potencialių darbuotojų pasirinkimą, o į nugalėtojus gali pretenduoti tik pelningai dirbančios įmonės. Taigi visi, pretenduojantys į šį titulą, gali objektyviai įsivertinti savo galimybes pakliūti tarp geriausiųjų Lietuvoje”, – vadovui antrino konkurso partnerės, INVL investicijų valdymo grupės, atstovė, mažmeninių paslaugų vadovė dr. Dalia Kolmatsui.

„Devbridge“ nuotr./Dr. Dalia Kolmatsui, INVL investicijų valdymo grupės mažmeninių paslaugų vadovė
„Devbridge“ nuotr./Dr. Dalia Kolmatsui, INVL investicijų valdymo grupės mažmeninių paslaugų vadovė

Verslas turi užsiauginti talentus

Anot įmonės viceprezidento, technologijų pažanga, IT sektoriaus plėtra ir sparčiai didėjantys užsakovų norai augina naujų darbuotojų paklausą, tad būtina ieškoti būdų, kaip užsitikrinti reikiamą specialistų poreikį jau netolimoje ateityje.

„Aktyviai ugdome ne tik būsimus profesionalius programuotojus, bet ir padedame ruošti naujų karjeros iššūkių siekiančius skirtingų profesijų atstovus. Įmonės inicijuotoje nemokamoje „Sourcery “ akademijoje dalyviai iki šiol buvo mokomi programavimo pagrindų ne tik Lietuvoje, tačiau tokia galimybe jau pasinaudojo ir studentai iš Vakarų Afrikos, taip pat praėjusių metų pavasarį startavo programuotojų akademija Lenkijoje. Tikimasi, kad „Devbridge” profesionalų Lietuvoje sukurta ir ištobulinta mokymosi programa ne tik padės kokybiškai paruošti jaunuolius darbo rinkai visame pasaulyje, bet ir gilins jų savarankiškai įgytas teorines žinias“, – vardijo V. Gurgždys.

Anot vadovo, jau dešimt metų įmonė Lietuvoje aktyviai investuoja tiek į neformalųjį vaikų ugdymą, tiek į studentus, tiek ir į savo specialybę norinčius keisti suaugusiuosius žmones.

„Skaičiuojama, kad iki 2030 m. IT specialistų trūkumas visame pasaulyje gali viršyti 4 mln., todėl būtina jau dabar pritraukti IT profesionalų ne tik Lietuvoje, bet ir kaimyniniuose regionuose. Reikia ne tik išplėsti talentų paieškos lauką, bet ir vis daugiau IT įmonių kviesti investuoti į jaunųjų specialistų rengimą, nes tik taip galėsime prisidėti prie technologijų sektoriaus įvaizdžio gerinimo visame pasaulyje“, – teigia V.Gurgždys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas