Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip kovoti su virusais artinantis žiemai?

Ateinanti žiema atneša ne tik nuostabias šventes, tačiau ir daugybę įvairių virusų. Norint sėkmingai su jais kovoti, savo imunitetu geriausia pradėti rūpintis jau dabar.
Kova su virusais
Kova su virusais / Organizatorių archyvo nuotr.

Kaip pasiruošti artėjančiai žiemai?

Norint kovoti su žiemos atneštais virusais, reikia iš anksto tam pasiruošti. Medicinos ekspertai išskiria kelis pagrindinius receptus, kurie padės išvengti galimų susirgimų ir sustiprinti silpstantį imunitetą.

Pirmiausia, reikia pasirūpinti tinkama apranga ir avalyne. Daugelis jaunų žmonių stengiasi atrodyti stilingi ir vietoj šiltesnių rūbų renkasi plonyčius, šilumos nesulaikančius drabužius. Tai – viena pagrindinių priežasčių, sukeliančių įvairius peršalimus ir uždegimus.

Citroplus 77x138_1
 

Skiepai. Metodas, kuris turi nemažai šalininkų, tačiau netrūksta ir priešininkų. Tačiau daugelis medikų sutaria, kad skiepytis turėtų asmenys, turintys padidintą riziką gripo komplikacijoms.

Mokslininkai jau seniai yra pripažinę, kad žmonės, kurie valgo nepilnavertį maistą, yra mažiau atsparūs infekcijoms ir ligoms. Taip yra todėl, kad didžioji dalis vitaminų į žmogaus organizmą patenka  per maistą.

Taigi, šaltuoju periodu svarbu valgyti daug daržovių, kuriose gausu vitaminų. Galima išskirti brokolius, šparagus, česnaką, morkas, įvairias uogas, greipfrutus, obuolius ir pomidorus.

Svarbu atsižvelgti ne tik į produkto kainą, bet ir regioną iš kurio jis atvežtas. Kartais, pavyzdžiui, lietuviškos daržovės gali būti brangesnės, tačiau šviežesnės, todėl reikėtų įvertinti visus aspektus.

Dažnai organizmui neužtenka maistingųjų medžiagų ir gaunamų vitaminų tik iš maisto produktų. Tokiais atvejais specialistai rekomenduoja vartoti maisto papildus ir vitaminus, kurie stiprina organizmą.

Ypač svarbūs yra A, C ir E vitaminai, kurie neutralizuoja laisvuosius radikalus ir taip palengvina imuninės sistemos darbą. Rekomenduojama vartoti seleną, cinką, kurių gausu vaisiuose, jūros gėrybėse, riešutuose, grūdų duonoje.

Būtina išskirti ir bioflavonoidus, dar vadinamus vitaminais P. Šių medžiagų, gaunamų daugiausiai iš citrusinių vaisių sėklų ir žievelių, žmogaus organizmas pasigaminti negali, todėl jų svarbu gauti su maistu ir jo papildais. Bioflavonoidai sustiprina vitamino C poveikį, pagerina jo pasisavinimą, taip pat pastebėta, jog šios medžiagos gerina kraujotaką, turi antibakterinį poveikį, taip pat mažina kojų, nugaros skausmus. Dėl antivirusinių savybių bioflavonoidaipadeda kovoti su virusais: gripu, pūsleline.

Imunitetą stiprinantys papildai

Kaip vieną efektyviausiai imunitetą stiprinančių priemonių galima išskirti ekologišką greipfrutų sėklų ekstraktą „Citroplus“. Tai vitamino C bei bioflavonoidų šaltinis, užtikrinantis imuniteto apsaugą.

Ypač naudingas nusilpus organizmui, esant peršalimui ar aplinkui siaučiant virusams.

„Citroplus“ –  puikus antioksidantas ir tinkama priemonė esant burnos ar ryklės infekcijoms. Jame esantys vitaminas C bei bioflavonoidai greipfrutų sėklų ekstraktą paverčia vienu iš stipriausių antioksidantų gamtoje.

„Citroplus“ greipfrutų sėklų ekstraktas yra skysto pavidalo, todėl tinkamas ne tik patiems mažiausiems darželinukams nuo 1 metų amžiaus, bet ir visiems šeimos nariams, maitinančioms ar besilaukiančioms mamoms. Greipfrutų sėklų ekstraktas gali būti vartojamas kasdien tam, kad palaikytų sveiką organizmą ir užtikrintų nenutrūkstamą jo apsaugą.

Maisto papildas yra gaminamas Vokietijoje, sertifikuotoje gamykloje, turinčioje gilias greipfrutų sėklų ekstrakto gamybos tradicijas.

Pavadinimas
Pavadinimas


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas