Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Katerių gamintoja „Nordėja“ statys dukart didesnę gamyklą, eksportuos į Švediją

Norvegijos „Hobby Boat Holding“ valdoma katerių gamintoja „Nordėja“ ketina statyti naują gamyklą Kauno rajone – ji bus dukart didesnė nei dabartinė, sako bendrovės vadovas.
Reido akimirkos
Kateris / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Įmonės direktoriaus Artūro Andreikėno teigimu, į naują gamyklą Sitkūnų kaime Kauno rajone bendrovė investuos apie 4 mln. eurų, statybas planuoja pradėti kitų metų pavasarį ir baigti per metus. Tai bus didžiausia investicija per visą „Nordėjos“ veiklos laikotarpį.

„Pradėsim kokį gegužės-balandžio mėnesį (2024 metų – BNS) ir dar kitų metų gegužę-balandį baigsim“, – BNS teigė A.Andreikėnas.

Pasak jo, Kauno rajone, Neveronyse, dabar veikianti 1,5 tūkst. kv. metrų ploto gamykla bus perkelta į naujas, apie 3 tūkst. kv. metrų ploto patalpas, kur bus įengtas bioterminis šildymas, saulės jėgainė.

Anot A.Andreikėno, įmonė plečiasi, nes planuoja eksportuoti į Švedijos rinką.

„Čia nėra kur plėstis, jei mes norime gaminti ne tik į Norvegijos, bet ir į Švedijos rinką, tai mums reikia beveik padvigubinti tuos mastus. (...) Šiuo metu pagaminam 350 katerių per metus. (Naujoje gamykloje – BNS) pagaminsim 550“, – BNS teigė A.Andreikėnas.

Anot jo, bendrovės kateriai Norvegijoje parduodami su „Hobby Boat“ prekės ženklu, o holdingas nori juos pardavinėti ir Švedijos klientams. Tačiau, jo teigimu, tai nebuvo vienintelė paskata statyti naują gamyklą – senoji buvo labai arti gyvenamų namų ir įmonė sulaukdavo skundų dėl kvapų.

„Susilaukėm čia kaimynų skundų, ne vieta tokiai gamyklai, ji yra šalia gyvenamųjų pastatų. (...) Čia reikia, kad būtų pramoninė zona, nes ir kvapai, ir chemija. Kad ir kaip ten bebūtų, filtrai stovi, bet ne pramoninė zona“, – aiškino A.Andreikėnas.

Pastačius naują gamyklą „Nordėja“ įdarbins apie 10 naujų darbuotojų.

„Dabar turim apie 20 darbuotojų. Nežinau, ar visi kelsis, bet kažkiek kelsis“, – teigė „Nordėjos“ direktorius.

Jo teigimu, projektas bus finansuojamas „Nordėjos“, jos akcininko ir banko paskolos lėšomis – dėl paskolos bus tariamasi gavus statybos leidimą: „Paskolai visada reikia turėti 30 proc. savų lėšų, kažkiek prisidės pati įmonė, bet pagrindinės lėšos – virš 1 mln. eurų – prisidės akcininkai“.

2021 metais „Nordėjos“ pajamos siekė 1,8 mln. eurų (2020 metais – 1,5 mln. eurų), ji patyrė 4,5 tūkst. eurų nuostolį (4 tūkst. eurų pelno).

Registrų centro duomenimis, 86 proc. įmonės akcijų priklauso Norvegijos „Hobby Boat Holding“, o likusi dalis – dviem fiziniams asmenims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas