Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Biurų centruose „Workland“ pristatoma nauja paslauga: galima įrašyti „podkastus“

Novatoriškas idėjas nuolat įgyvendinantys bendradarbystės ir pilnai aptarnaujamų biurų centro „Workland“ įkūrėjai pristato naują paslaugą – nuo šiol čia galima įrašyti tinklalaides, geriau žinomas kaip „podkastai“.
„Workland“ biure siūloma nauja paslauga: galima įrašyti tinklalaidę
„Workland“ biure siūloma nauja paslauga: galima įrašyti tinklalaidę / „Workland“ nuotr.
Temos: 1 Internetas

Pastaraisiais metais garso laidos internete išgyvena tikrą renesansą. Jų autoriai – skirtingų profesijų atstovai – nagrinėja unikalias temas, taip pat ir tas, kurioms tradicinėje žiniasklaidoje dažnai pritrūksta dėmesio.

„Workland“ nuotr./Įrašyti tinklalaides galima „Workland“ biure Kaune
„Workland“ nuotr./Įrašyti tinklalaides galima „Workland“ biure Kaune

Tiesa, iki šiol nemaža problema buvo vieta, kur galima įrašyti „podkastą“. Tai, kad žmonės tokios paslaugos laukė, patvirtina ir „Workland“ valdomų centrų vadovė Lietuvoje Laura Panovienė.

Paklausta, kaip gimė idėja įrengti garso įrašų erdves, pašnekovė neslėpė, kad tai padiktavo pati rinka.

„Visada siekėme būti patogiu šiuolaikišku biuru, norėjome savo nariams suteikti visas modernias priemones darbui ir poilsiui. Kylantis susidomėjimas garso įrašais mus paskatino imtis veiksmų“, – kalbėjo L.Panovienė.

„Workland“ nuotr./Įrašyti tinklalaides galima „Workland“ biure Kaune
„Workland“ nuotr./Įrašyti tinklalaides galima „Workland“ biure Kaune

Pasak jos, kurti tinklalaides ir jose dalintis savo mintimis nuo šiol galės visi „Workland“ bendruomenės nariai – Kauno „Workland“ biurų centre jau yra tam skirta erdvė, aprūpinta visa reikalinga įranga. Įrašyti laidas bus galima ir kitiems. Tereikės iš anksto sutarti dėl laiko. Prognozuojama, kad susidomėjimas nauja paslauga bus nemažas. Įrašyti savo laidą netrukus bus galima ir „Workland“ biure Vilniuje.

Kas yra „podkastai“?

  • Pavadinimas. Žodis „podkastas“, girdėtas bene kiekvienam, jo reikšmė – audiolaida, esanti internete, taip pat žinoma daugeliui. Tikriausiai daugiau klausimų sukeltų pavadinimas tinklalaidė (Lietuvoje būtent taip rekomenduojama vadinti „podkastus“).

  • Kilmė. Tinklalaidžių atsiradimą galima sieti su radijo laidomis, iš kurių ir kilo šis komunikacijos būdas. Reikšmingi skirtumai buvo tie, kad „podkastas“ galėjo būti skaitmeniniu būdu įrašytas, saugomas ir laisvai kiekvienam prieinamas internete. O tai daryti iš esmės galėjo kiekvienas – specialus išsilavinimas ar pasiruošimas nebuvo būtinas.

  • Patogumas. „Podkastai“ visada gali būti su jumis, kompiuteryje ar net telefone, taigi, jų galite klausyti bet kur ir bet kada.

  • Taupo laiką. Didelis „podkasto“ privalumas tas, kad ji gali būti kaip papildoma veikla jau kažką veikiant. Pavyzdžiui, sportuojant ar važiuojant automobiliu, kuomet sąlygų skaityti ar žiūrėti vaizdo įrašų neturime, na o klausyti garso įrašo tikrai įmanoma. Galime labai paprastai paskaičiuoti: kelionė į darbą ir iš darbo kasdien gali trukti valandą ar net dvi. Sporto klube, vėl gi, galite praleisti valandą ar daugiau. Taigi, labai realu, kad per dieną tinklalaidei galite paskirti nuo valandos iki trijų (ar net daugiau). Galima sakyti, tokiu būdu gaunate papildomo laiko, kuris jau buvo skirtas kažkam kitam.

  • Būdas mokytis. „Podkastas“ gali būti ne tik fonas kažką veikiant, bet ir priemonė mokytis. Klausantis tinklalaidžių galima kažką naujo sužinoti iš esmės nieko neveikiant, nededant tam daug pastangų. Palyginimui: knygos skaitymas, jau reikalautų papildomo įsitraukimo. Tinklalaidėje esančią informaciją lengviau įsidėmėti, nes gali ją perklausyti tiek kartų, kiek norėsi.

  • Savirealizacija. Tinklalaidės atveria tam tikras galimybes, nes šioje vietoje gali pasireikšti bet kas. Kiekvienas žmogus, turintis nesudėtingą įrangą, gali skleisti savo idėjas pasauliui.

  • Temos „nuo… iki“. Kad ir kokiu tikslu nutarsite klausytis tinklalaidės – mokymuisi ar pramogai – temų galite rasti pačių įvairiausių. Tikriausiai nėra tokios temos, kuria nebūtų sukurta tinklalaidė.

Bendradarbystės ir pilnai aptarnaujami biurų centrai „Workland“ veikia Vilniuje ir Kaune. Šias paslaugas įmonė siūlo ir Estijoje bei Latvijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas