Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Kauno baldai“ baigė statyti naujos gamyklos pastatą

„Kauno baldai“ baigė statyti naująjį 28 000 kv.m. gamyklos pastatą. Jis iškilo buvusioje įmonės teritorijoje Kaune, Žemuosiuose Šančiuose, įgyvendinus pastatų konversijos ir gamybos perkėlimo projektą – demontavus senus neefektyvius statinius. Naujoji gamykla iškilo per pusantrų metų. Investicijos į projektą kartu su nauja įranga sieks apie 30 mln. eurų, rašoma SBA pranešime spaudai.
Kauno baldai
Kauno baldai / SBA nuotr.

„Baigėme vieną sudėtingiausių etapų įmonės istorijoje – nestabdant gamybos senus sovietmečio statinius pakeitė išskirtinės architektūros miestą gražinantis modernus pastatas.

Šiuo metu maksimalias pajėgas skiriame galutiniam jo įrengimui ir naujos įrangos montavimui, maksimaliai našiam įrangos, procesų suderinimui.

Skaičiuojame, kad baigus projektą ir pasiekus planuotą gamybos mastą, gamybos efektyvumas turėtų padidėti 25 procentais. Tai leis per porą metų pardavimus išauginti pusantro karto, todėl dabar intensyviai dairomės naujų rinkų, į kurias galėtume eksportuoti savo produkciją“, - sako „Kauno baldų“ vadovas Tomas Mauricas.

Naujosios gamyklos statybų generalinis rangovas buvo tvarios miestų plėtros ir statybų bendrovė „YIT Lietuva“.

Naujasis „Kauno baldų“ pastatas yra A++ energetinės klasės, jame sumontuota taupi LED apšvietimo sistema, gamybinėse, biuro ir buitinėse patalpose palaikomas komfortiškas mikroklimatas.

„Dar nebaigėme montuoti visos įrangos, bet jau dabar jaučiame teigiamą impulsą gamybos efektyvumui. Paties baldo gamybos kelias skaičiuojant metrais naujajame pastate sutrumpėjęs perpus. Laikas, per kurį jis pagaminamas, taip pat sumažėjęs ketvirtadaliu.

Teigiamas pokytis matomas ir sąskaitose už energiją. Pavyzdžiui, šių metų spalį, palyginti su tuo pačiu mėnesiu pernai, elektros suvartota 43 proc. mažiau. Kitais metais ant pastato stogo dar planuojame įrengti saulės jėgainę“, - sako „Kauno baldų“ gamybos vadovas Aleksandras Zenkovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas