Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Kauno baldų“ pardavimai pirmąjį ketvirtį augo 6 proc. iki 7 mln. eurų

Verslininko Arūno Martinkevičiaus valdomos SBA grupės minkštųjų baldų gamintojos „Kauno baldai“ pardavimai pirmąjį šių metų ketvirtį, palyginti su pernai tuo pat laiku, išaugo 6 proc. iki beveik 7 mln. eurų (pernai – 6,6 mln. eurų).
Kauno baldai vizualizacija
Kauno baldai vizualizacija / „Kauno baldai“ nuotr.

Didėjančius bendrovės pardavimus šiemet lėmė auganti paklausa eksporto rinkose, tačiau vėliau paklausos augimas gali būti apribotas dėl karo Ukrainoje, sankcijų ir augančių žaliavos ir logistikos kainų, teigia „Kauno baldų“ vadovas Tomas Mauricas.

„Mūsų gaminamų baldų paklausa eksporto rinkose auga, tačiau dėl karo Ukrainoje ir įvestų sankcijų situacija žaliavų rinkoje ir logistikos srityje išlieka įtempta. Tiekėjų geografijos pasikeitimas augina žaliavos ir logistikos kainas, o tai atsiliepia įmonės pelningumui bei galutinei gaminio kainai. Todėl prognozuojame, kad šios priežastys šiemet gali riboti paklausos augimą“, – pranešime sakė T.Mauricas.

Anot jo, pastaruoju metu žaliavos – medžio plokštės, metalinė baldų furnitūra, taip pat transportas pabrango 10-40 proc., o tai turės įtakos bendrovės rezultatams.

Dabartinis „Kauno baldų“ užsakymų portfelis leis gamybos pajėgumus išnaudoti maksimaliai iki metų pabaigos. Pagrindinės bendrovės rinkos – Vokietija, Beniliukso šalys.

2021 metais „Kauno baldų“ pardavimai išaugo 34 proc. iki 27,6 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas