Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Kauno baldų“ valdybos pirmininkas – SBA viceprezidentas E.Valentinavičius

SBA grupei priklausančios minkštų baldų gamybos įmonės „Kauno baldai“ valdybos nariu ir jos primininku tapo SBA viceprezidentas Egidijus Valentinavičius, sukaupęs didžiulę patirtį įgyvendinant reikšmingus projektus ir plėtrą kitose įmonėse.
Egidijus Valentinavičius
Egidijus Valentinavičius / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 Kauno baldai, AB

Valdybos pirmininko pozicijoje E.Valentinavičius keičia Vytautą Vaškį, kuris ir toliau tęs darbus įmonės valdyboje kaip narys, teigiama SBA pranešime.

Pasak E.Valentinavičiaus, „Kauno baldai“ žengia į itin veržlios plėtros etapą, o pagrindinis iššūkis ir būtinybė, siekiant išlaikyti konkurencingumą tarptautinėse rinkose – sparčiai auginti gamybos pajėgumus ir efektyvumą.

„Todėl vienas pagrindinių darbų – sukoncentruoti jėgas į jau įsibėgėjusį įmonės konversijos projektą. Taip pat nenustojant žvalgytis ir tolimesnių galimybių – nuo plyno lauko investicijų į modernius gamybos kompleksus iki galimų fabrikų įsigijimų. Visa tai padės įmonės komandai kurti aukštos pridėtinės vertės produktus, užkariauti naujas eksporto rinkas“, – pranešime sakė naujasis „Kauno baldų“ valdybos pirmininkas.

Į jau pradėtą „Kauno baldų“ konversijos projektą ir naujos gamyklos statybas investicijos sieks apie 20 mln. eurų. Planuojama, kad kitąmet užbaigus projektą gerokai padidės gamybos pajėgumai, kuriuos pasiekti padės įdarbintos naujausios robotizuotos ir automatizuotos technologijos. Nauja gamykla iškils bendrovės teritorijoje Žemuosiuose Šančiuose, Kaune.

Gamyklos statybos jau prasidėjusios, o visu pajėgumu ji pradės veikti 2023 metais.

Skaičiuojama, kad naujoji gamykla per artimiausius penkerius metus leis gamybą padidinti daugiau nei du kartus. Atitinkamai, su augančiomis gamybos apimtimis, augs ir darbo vietų skaičius. Planuojama, kad iki 2025 metų įmonės darbuotojų padaugės nuo 400 iki 500.

100 proc. savo gaminių „Kauno baldai“ parduoda užsienio rinkose, tarp kurių vyrauja Skandinavijos, Beniliukso ir kitos Vakarų Europos Šalys.

SBA baldų gamybos sektoriui, be „Kauno baldų“, priklauso „SBA Home“, valdanti baldų gamybos įmones „Klaipėdos baldai“, „Šilutės baldai“, „Germanika“, „Visagino linija“, „Mebelain“ ir „Laminn“.

Be baldų gamybos SBA grupė veikia NT ir tekstilės sektoriuose. Grupės įmonėse dirba apie 5 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas