Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Keičiama pakaitinių valstybės tarnautojų priėmimo tvarka

Siekiant valstybės įstaigų vadovams suteikti galimybes greitai ir efektyviai įdarbinti reikalingus darbuotojus, keičiama pakaitinių valstybės tarnautojų, kurie į pareigas priimami laikinai, priėmimo tvarka – nuo 2021 m. rugpjūčio 1 d. pakaitinius valstybės tarnautojus atrinks pačios valstybės ir savivaldybių institucijos.
Užimtumo tarnyba
Užimtumo tarnyba / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Šių metų Valstybės tarnybos departamento duomenimis, atrankos į pakaitinių valstybės tarnautojų pareigas sudaro apie 20 procentų, arba penktadalį, visų skelbiamų konkursų ir atrankų skaičiaus, todėl pakaitinių valstybės tarnautojų atrankos decentralizavimas sudarys sąlygas Valstybės tarnybos departamentui sutelkti pagrindinį dėmesį ir žmogiškuosius išteklius į nuolatinių valstybės tarnautojų konkursų kokybės užtikrinimą ir greitesnį jų atrankos procesą“, – teigia vidaus reikalų viceministrė Sigita Ščajevienė.

Atrankas į pakaitinio karjeros valstybės tarnautojo pareigas įstaigos skelbs įprasta tvarka – per Valstybės tarnybos valdymo informacinę sistemą (VATIS) Valstybės tarnybos departamento interneto svetainėje. Nuo 2021 m. rugpjūčio 1 d. įstaigoms VATIS bus suteiktos prieigos teisės matyti pretendentų, pateikusių prašymus leisti dalyvauti atrankoje, informaciją ir dokumentus.

Valstybės tarnybos departamentas bus atsakingas tik už darbo skelbimo paskelbimą, o už pretendentų atitikties nepriekaištingos reputacijos, bendriesiems ir specialiesiems reikalavimams įvertinimą, atrankos organizavimą, susirašinėjimą su pretendentais atsakomybė teks pakaitinio karjeros valstybės tarnautojo atranką paskelbusiai įstaigai.

Pakaitinių karjeros valstybės tarnautojų atrankų procedūras, pradėtas iki 2021 m. rugpjūčio 1 d., centralizuotai pabaigs Valstybės tarnybos departamentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas