Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Keičiasi „Žaliojo taško“ vadovas

Keičiasi didžiausios ir pirmosios Lietuvoje pakuočių atliekų tvarkymo organizacijos „Žaliasis taškas“ vadovas. Valdybos sprendimu nuo šių metų rugsėjo 1 d. generalinio direktoriaus pareigas pradės eiti Almontas Kybartas, rašoma „Žaliojo taško“ pranešime spaudai.
Almontas Kybartas
Almontas Kybartas / Asmeninio archyvo nuotr.

Jis pakeis iki šiol „Žaliojo taško“ vadovo pareigas ėjusį Kęstutį Pocių, kuris darbą organizacijoje tęs komercijos direktoriaus pareigose.

Naujai paskirtas generalinis direktorius Almontas Kybartas darbo atliekų tvarkymo sektoriuje patirtį skaičiuoja nuo 1999 metų, kuomet tapo vienu iš iki šiol veikiančios elektronikos atliekų perdirbimo įmonės „EMP Recycling“ steigėjų ir vadovu. Jo vadovavimo metu sukurta elektronikos atliekų surinkimo ir perdirbimo sistema Lietuvoje.

A.Kybartas taip pat buvo Antrinio perdirbimo įmonių asociacijos pirmininkas, valdybos narys, kūrė ir vystė kitų sektorių verslus, vykdė konsultacinę veiklą.

„Pakuočių atliekų tvarkymo užduotys – ambicingos, o mūsų – dar ambicingesnės. Gamintojų ir importuotojų lūkestis organizacijai – ne tik įgyvendinti, bet ir viršyti keliamus tikslus. Suprantame, kad tai įmanoma tik transformuojant „Žaliojo taško“ veiklą, apimant platesnį atliekų tvarkymo supratimą, patiems aktyviai įsitraukiant į pakuočių atliekų surinkimo procesus, o ne tik juos organizuojant.

Reformuoti pakuočių atliekų tvarkymo sistemą, užtikrinti skaidrius ir realiai veikiančius procesus – tokie tikslai yra keliami organizacijai, o A.Kybartas sutiko prisidėti prie jų įgyvendinimo. Tikiu, kad jo ilgametė patirtis atliekų tvarkymo srityje, puikus sistemos supratimas bus rimtas postūmis organizacijai keistis”, - situaciją komentuoja „Žaliojo taško“ valdybos pirmininkas, AB „MV GROUP Production“ atstovas Vytis Mockus.

Iki šiol „Žaliajam taškui“ vadovavęs K. Pocius generalinio direktoriaus pareigose dirbo beveik dešimtmetį.

„Tiek aš, tiek kiti „Žaliojo taško“ valdybos nariai, matome, kokius stiprius pamatus pakuočių atliekų tvarkymo sistemoje per dešimtmetį pastatė K. Pocius. Jo patirtis, žinios, analitiniai gebėjimai buvo ir yra be galo svarbūs organizacijos vystymui, todėl ir toliau tikimės produktyvaus bendradarbiavimo“, – teigia V.Mockus.

„Žaliasis taškas“ yra pirmoji licencijuota pakuočių atliekų tvarkymo organizacija Lietuvoje, užsiimanti prekinių pakuočių atliekų tvarkymo koordinavimu. Nuo 2003 m. veikianti organizacija šiuo metu atstovauja apie 3,5 tūkstančiams Lietuvos gamintojų ir importuotojų, o jos tikslas – kurti veiksmingą bendrą pakuočių atliekų tvarkymo ir antrinių žaliavų perdirbimo sistemą, maksimaliai mažinti aplinkos taršą pakuočių atliekomis bei didinti visuomenės sąmoningumą, skatinant rūšiuoti atliekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas