Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Keturios įmonės platino nesaugią kosmetiką: tarnyba ragina nenaudoti šių produktų ir susigrąžinti pinigus

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) tikrina, ar į rinką teikiami ne maisto produktai atitinka jiems keliamus reikalavimus, bei taiko poveikio priemones už teisės aktų pažeidimus. Tikrindama kosmetikos produktus, kuriuos į rinką teikė UAB „Kosmelita“, UAB „Juara“, UAB VARLE“ ir UAB „Olansija“, VVTAT nustatė pažeidimus ir minėtoms bendrovėms skyrė baudas.
Moteris plauna galvą
Moteris plauna galvą / Shutterstock nuotr.

UAB „Kosmelita“, vadanti parduotuvių tinklą „Eurokos“, į rinką teikė „Dorall Exotic Vanilla“ moterų kosmetikos rinkinį, kurį sudarė kūno losjonas (50 ml), parfumuotas vanduo (100 ml), rutulinis parfumuotas vanduo (10 ml) ir dušo želė (50 ml). Rinkinio ingredientų sąraše buvo nurodyta cheminė medžiaga Butylphenyl Methylpropional, kuri pagal kosmetikos produktus reglamentuojančius ES teisės aktus yra įtraukta į kosmetikos gaminiuose draudžiamų medžiagų sąrašą. Įvertinusi tyrimo metu nustatytas aplinkybes VVTAT bendrovei skyrė 1700 eurų baudą.

Tokia pati draudžiama medžiaga, galinti sukelti alerginę odos reakciją ir dirginimą, buvo nustatyta UAB „Olansija“ į rinką teiktame kondicionieriuje ilgiems plaukams „Basler“ Professional Langes Haar Spülung Après. Atsižvelgiant į tai, bendrovei skirtas įspėjimas.

UAB „Juara“ į rinką teikė veido kremą su rožių ekstraktu „NATURA HOUSE PURA NATURA SEMPLICEMENTE ROSE GESICHTCREME“, kurio sudėtyje buvo nustatyta draudžiama naudoti medžiaga Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde. Pastaroji draudžiama medžiaga, kuri yra alerginę odos reakciją sukeliantis aromatinis alergenas, nustatyta ir bendrovės į rinką teiktuose kvepaluose „DR.TAFFI ACQUA DI BOLGHERI La Rosa“ bei kvepaluose vyrams „DR.TAFFI ACQUA DI BOLGHERI Uomo“. Taip pat bendrovė teikė rinkai purškiamą kojų šilką „Coccine Silky Fresh“, kurio sudėtyje buvo jau minėta draudžiama medžiaga Butylphenyl Methylpropional. Įvertinusi tyrimo metu nustatytas aplinkybes VVTAT bendrovei skyrė 400 eurų baudą.

UAB „VARLE“ į rinką teikė plaukų kaukę su alijošiumi bei pakeliamąjį akių gelį, kurių sudėtyje rasta draudžiama medžiaga ciklotetrasiloksanas, susijusi su toksiniu poveikiu reprodukcijai, galinti pakenkti vaisingumui bei sukelti ilgalaikį žalingą poveikį vandens gyvūnijai. Įvertinusi tyrimo metu nustatytas aplinkybes VVTAT bendrovei skyrė 1400 eurų baudą.

VVTAT įspėja vartotojus, įsigijusius šiuos pavojingus produktus, nenaudoti šių produktų, kreiptis į pardavėją, grąžinti įsigytas prekes ir susigrąžinti sumokėtus pinigus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai