Ketvirtadalyje tikrintų įstaigų nustatyta šiurkščių pažeidimų, likusiose pažeidimai buvo mažareikšmiai arba veikla vykdoma tinkamai, rašoma VMVT pranešime žiniasklaidai.
Karštuoju metų laiku padaugėja keliaujančiųjų į pajūrį, todėl tikrinti pasirinktos keliautojų ypač pamėgtos kavinės. Po patikrinimų konstatuota, kad dvi tikrintos viešojo maitinimo įmonės tvarkėsi pavyzdingai ir pažeidimų jose nenustatyta, dar 16 kavinių nustatyti mažareikšmiai neatitikimai, kuriuos įmonės galėjo ištaisyti nedelsdamos. Šiurkščių pažeidimų Kauno VMVT inspektoriai nustatė 6 tikrintose kavinėse.
Netikėtai tikrinimus atlikę inspektoriai pastebi, kad kai kurios įmonės neskuba šalinti ankstesnių patikrų metu nurodytų trūkumų, patiekalus ruošia iš neaiškios kilmės žaliavų, maisto gamybos patalpose ir šaldytuvuose netinkamai laiko maisto produktus – žalia mėsa, saugoma greta jau paruoštų patiekalų ar produktų, kurie nebus termiškai apdorojami. Kai kuriose įstaigose reikalingas patalpų ar įrengimų valymas, darbuotojai dirba su netinkama darbo apranga, nevykdomi savikontrolės sistemos reikalavimai.
„Įvertinus nustatytus pažeidimus, 4 įmonėms paskirtos administracinės nuobaudos, dar 2 įmonių atstovams dėl sankcijų paskyrimo nurodyta atvykti į artimiausią VMVT padalinį. Šių įmonių veikla bus tikrinama dažniau, vertinama, ar tinkamai šalinami patikrų metu nustatyti trūkumai.
Reikia pastebėti, kad dažniausiai įmonėse trūksta bendros tvarkos, tenka priminti, kad būtina atnaujinti nusidėvėjusį gamybinio inventoriaus ženklinimą, papildyti plovimo, sausinimo, dezinfekavimo priemonių atsargas ar neužkrauti sandėliavimo patalpų pašaliniais daiktais ir pan.“, – komentavo Kauno VMVT l.e.p. viršininkė -maisto produktų inspektorė Daiva Švelnienė.