„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Ketvirtadalyje prie magistralės Vilnius–Kaunas–Klaipėda įsikūrusių kavinių – pažeidimai

Įvertinusi riziką, kad karštuoju metu didėja tikimybė kilti apsinuodijimo maistu protrūkiams, Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (Kauno VMVT) rugpjūčio 4–9 dienomis patikrino 24 viešojo maitinimo įstaigas, įsikūrusias Kauno regione, greta magistralės Vilnius–Kaunas–Klaipėda.
Kurorto sezono atidarymo akimirkos
Užkandinės meniu / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Ketvirtadalyje tikrintų įstaigų nustatyta šiurkščių pažeidimų, likusiose pažeidimai buvo mažareikšmiai arba veikla vykdoma tinkamai, rašoma VMVT pranešime žiniasklaidai.

Karštuoju metų laiku padaugėja keliaujančiųjų į pajūrį, todėl tikrinti pasirinktos keliautojų ypač pamėgtos kavinės. Po patikrinimų konstatuota, kad dvi tikrintos viešojo maitinimo įmonės tvarkėsi pavyzdingai ir pažeidimų jose nenustatyta, dar 16 kavinių nustatyti mažareikšmiai neatitikimai, kuriuos įmonės galėjo ištaisyti nedelsdamos. Šiurkščių pažeidimų Kauno VMVT inspektoriai nustatė 6 tikrintose kavinėse.

Netikėtai tikrinimus atlikę inspektoriai pastebi, kad kai kurios įmonės neskuba šalinti ankstesnių patikrų metu nurodytų trūkumų, patiekalus ruošia iš neaiškios kilmės žaliavų, maisto gamybos patalpose ir šaldytuvuose netinkamai laiko maisto produktus – žalia mėsa, saugoma greta jau paruoštų patiekalų ar produktų, kurie nebus termiškai apdorojami. Kai kuriose įstaigose reikalingas patalpų ar įrengimų valymas, darbuotojai dirba su netinkama darbo apranga, nevykdomi savikontrolės sistemos reikalavimai.

„Įvertinus nustatytus pažeidimus, 4 įmonėms paskirtos administracinės nuobaudos, dar 2 įmonių atstovams dėl sankcijų paskyrimo nurodyta atvykti į artimiausią VMVT padalinį. Šių įmonių veikla bus tikrinama dažniau, vertinama, ar tinkamai šalinami patikrų metu nustatyti trūkumai.

Reikia pastebėti, kad dažniausiai įmonėse trūksta bendros tvarkos, tenka priminti, kad būtina atnaujinti nusidėvėjusį gamybinio inventoriaus ženklinimą, papildyti plovimo, sausinimo, dezinfekavimo priemonių atsargas ar neužkrauti sandėliavimo patalpų pašaliniais daiktais ir pan.“, – komentavo Kauno VMVT l.e.p. viršininkė -maisto produktų inspektorė Daiva Švelnienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs