Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinija paragino Kanadą ignoruoti JAV nuomonę apie tariamai „Huawei“ keliamas grėsmes

Aukšto rango Kinijos diplomatas antradienį paragino Otavą nesivadovauti nacionalinio saugumo rizikomis, kurias „sugalvojo“ JAV, Kanadai svarstant, ar ji turėtų užkirsti prieigą telekomunikacijų milžinei „Huawei“ dalyvauti 5G mobiliojo ryšio tinklų plėtros procese šalyje.
Huawei
Huawei / Shutterstock nuotr.

Idėją, kad įmonė kelia grėsmę nacionaliniam saugumui, „sugalvojo JAV“, o „pagrindinis jos tikslas yra susidoroti su „Huawei“, pareiškė Kinijos ambasadorius Kanadoje Congas Peiwu.

Jungtinės Valstijos uždraudė savo teritorijoje naudoti „Huawei“ įrangą plėtojant 5G technologiją, nerimaudamos dėl to, kad įranga gali būti panaudota šnipinėjimui ar sabotažui.

Kinijos telekomunikacijų milžinė griežtai neigia tokius kaltinimus.

Kanados vyriausybė jau ne vienerius metus nagrinėja šį klausimą ir, pasak vietos žiniasklaidos, netrukus gali priimti sprendimą.

Tuo tarpu Kinijos ambasadorius pareiškė, kad būtent Jungtinės Valstijos įsitraukė į tokį šnipinėjimą „per pastaruosius dešimtmečius“.

„Tikimės, kad Kanada priims sprendimą savarankiškai ir neklausys Jungtinių Valstijų nuomonės“, – pareiškė jis ir pridūrė, kad kitu atveju tai būtų „labai prastas signalas Kinijos bendrovėms.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas