„Beijing News“ skelbia, kad tokia gamyba vykdoma prie Tiandzino miesto. Esą prieskonių mišiniam ir padažams ruošti naudojami neaprobuoti ingredientai, kaip pramoninė druska, skelbia BBC.
Pranešama, kad produktai buvo ženklinami plačiai naudojamų prekių ženklų, kaip „Maggi“, „Knorr“ ir „Nestle“ etiketėmis. Ir tokia gamyba čia esą vykdoma jau dešimtmetį.
Pastaraisiais metais Kinijoje kilo ne vienas maisto produktų falsifikavimo skandalas. Didžiausio atgarsio sulaukė 2008 metais kilęs skandalas, kai dėl falsifikuotų pieno mišinių mirė šeši ir susirgo daugiau nei 300 tūkst. kūdikių.
Kinijos maisto ir vaistų administracija pirmadienį išplatino pranešimą, kuriame teigia išsiuntusi savo inspektorius į Tiandziną tirti pranešimų apie prieskonių falsifikavimą.