Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinijoje mažmeninės prekybos apimčių augimas gegužę toliau lėtėjo

Sumažėjus paklausai, mažmeninės prekybos augimas Kinijoje gegužę dar labiau vėso, parodė trečiadienį paskelbti oficialūs duomenys, tuo tarpu analitikai atkreipė dėmesį į rizikas, kurias kelia pasaulinis lustų trūkumas ir vietos koronaviruso protrūkiai.
Testavimas Guangdžou mieste
Kinija / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Kinija Prekyba

Antrą pagal dydį ekonomiką pasaulyje turinti Kinija buvo viena pirmųjų pasaulyje pradėjusi atsigauti po pandemijos sukeltos krizės, įgyvendinusi masines vakcinavimo kampanijas ir taikydama griežtus karantinus.

Visgi gyvenimui iš esmės grįžtant į įprastą vagą, atsigavimą pradžioje skatinusi vartotojų paklausa ima slopti.

Remiantis Nacionalinio statistikos biuro duomenimis, mažmeninės prekybos pardavimai gegužę ūgtelėjo 12,4 proc., palyginti su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu.

Tai buvo gerokai lėtesnis tempas nei balandį fiksuotas 17,7 proc. rodiklis bei nesiekė 14 proc. „Bloomberg News“ apklaustų analitikų prognozės.

Nacionalinis statistikos biuras teigė, kad nors ekonomika „išlaikė stabilų atsigavimą“, esama „neapibrėžtumo dėl dabartinio pasaulio ekonomikos atsigavimo bei epidemijos prevencijos ir kontrolės“.

„Ilgalaikio vidaus ekonomikos atsigavimo pagrindas dar turi būti įtvirtintas“, – teigiama pranešime.

Prie mažmeninės prekybos trūkumo prisidėjo puslaidininkių, kurie yra svarbūs daugelio produktų, įskaitant automobilius, mobiliuosius telefonus, buitinę techniką ir kompiuterius, komponentai trūkumas.

Tiekimo problemas sukėlė kelios problemos, įskaitant paklausos padidėjimą, šalčio bangą JAV šią žiemą, sausrą Taivane ir gaisrą Japonijos gamintojos „Renesas“ gamykloje.

Gegužę išlaidos augo lėčiausiu tempu nuo metų pradžios.

Tuo tarpu Kinijos pramonės gamyba metine išraiška ūgtelėjo 8,8 proc. – taip pat lėčiau nei balandžio mėnesį ir mažiau, nei tikėtasi.

Keli vietiniai COVID-19 protrūkiai privertė įvesti naujas ribojamąsias priemones ir kelionių apribojimus, įskaitant neseniai įvykusį protrūkį svarbiame uoste ir pramonės centre Guangdonge.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas