Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinijos milžinė „Didi“ pranešė apie 4,7 mlrd. JAV dolerių nuostolius trečiąjį ketvirtį

Kinijos pavėžėjimo paslaugų milžinė „Didi Global“ ketvirtadienį pranešė apie 4,7 mlrd. JAV dolerių nuostolius trečiąjį šių metų ketvirtį, bendrovės pajamoms sumenkus dėl šalies reguliuotojų taikomų griežtų kontrolės priemonių.
„Didi Chuxing“
„Didi Chuxing“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kinija Verslas

Kiniškąja „Uber“ vadinamos įmonės bėdos prasidėjo, kai ji, nepaklususi Pekino reikalavimams, išplatino akcijas Niujorko vertybinių popierių biržoje.

Pekinas į tai atsakė kibernetinio saugumo tyrimais įmonės atžvilgiu.

„Didi“ programėlės buvo pašalintos iš elektroninių programų parduotuvių, o nuo to laiko bendrovės akcijų vertė sumažėjo beveik dviem trečdaliais. Šį mėnesį įmonė paskelbė, kad pasitrauks iš Niujorko vertybinių popierių biržos ir kad rengiasi perėjimui į Honkongo biržą.

Ketvirtadienį JAV vertybinių popierių ir biržų komisijai (SEC) pateiktame reguliavimo dokumente įmonė pranešė apie 4,7 mlrd. mlrd. JAV dolerių nuostolius trečiąjį šių metų ketvirtį.

Per pirmuosius devynis metų mėnesius veiklos nuostoliai siekė 6,3 mlrd. JAV dolerių.

Bendrosios pajamos trečiąjį ketvirtį sumažėjo 11 proc., nes liepos mėnesį pašalinus „Didi“ programėlę iš prekyviečių, nauji vartotojai nebegalėjo užsiregistruoti.

Neseniai Kinija pasiūlė naują įstatymą, pagal kurį įmonės, siekiančios surengi pirminius viešus akcijų siūlymus (IPO) užsienyje, turėtų pirmiausia užsiregistruoti vertybinių popierių reguliavimo institucijoje. O jei bus nuspręsta, kad IPO gali kelti grėsmę nacionaliniam saugumui, toks IPO bus užblokuotas.

Kai kurios didžiausios Kinijos įmonės debiutavo JAV biržose ieškodamos labiau išsivysčiusių rinkų ir naujų grynųjų srautų iš didžiulės investuotojų bazės, tačiau pastaraisiais metais šis entuziazmas susvyravo, augant įtampai tarp Vašingtono ir Pekino.

Vietoj to, Pekinas paskatino įmones naudotis šalies biržomis, kad apsaugotų informaciją ir neleistų duomenims patekti į užsienį, taip pat siekdamos plėtoti Kinijos kapitalo rinkas.

Pastaraisiais metais Pekinas toliau griežtino kontrolės priemonės, siekdamas pažaboti sparčiai augančią didžiųjų Kinijos technologijų ir interneto sektorių įmonių įtaką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas