Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinijos milžinei „Didi“ skirta 1,2 mlrd. JAV dolerių bauda

Kinija skyrė 8 mlrd. juanių (1,2 mlrd. JAV dolerių) baudą pavėžėjimo paslaugų milžinei „Didi“, ketvirtadienį paskelbė reguliavimo institucijos, užbaigusios metus trukusį tyrimą dėl įtariamų duomenų saugumo pažeidimų.
„Didi“
„Didi“ / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kinija

Tyrimo metu buvo rasta „įtikinamų įrodymų“, kad „Didi“ įvykdė „didelio masto“ pažeidimų, sakoma Kinijos kibernetinės erdvės administracijos pranešime.

Reguliuotoja apkaltino „Didi“ neteisėtai saugojus daugiau nei 57 mln. vairuotojų asmens tapatybės informaciją nesaugiu formatu.

Pasak institucijos, įmonė taip pat analizavo keleivių duomenis be jų žinios, įskaitant nuotraukas jų mobiliuosiuose telefonuose ir veido atpažinimo duomenis.

„Net tada, kai reguliavimo institucijos nurodė ištaisyti pažeidimus, išsamios ir nuodugnios pataisos nebuvo įgyvendintos“, – pareiškė Kinijos kibernetinės erdvės administracija ir pridūrė, kad minėti pažeidimai buvo padaryti per septynerius metus nuo 2015 metų birželio mėnesio.

Bauda sudaro daugiau nei 4 proc. visų praėjusių metų bendrovės pajamų, siekusių 27,3 mlrd. JAV dolerių.

„Nuoširdžiai priimame šį sprendimą ir visiškai jam paklusime“, – sakoma „Didi“ pareiškime socialinėje žiniasklaidoje.

„Nuoširdžiai dėkojame kompetentingoms institucijoms už jų patikrinimą ir nurodymus <.. > Priimsime tai kaip įspėjimą <...> (ir) toliau stiprinsime tinklo ir duomenų saugumo sistemas“, – pažadėjo bendrovė.

„Didi“ skirta bauda yra didžiausia Kinijos institucijų skirta bauda nuo tada, kai 2021 metų balandžio mėnesį elektroninės prekybos milžinei „Alibaba“ už antikonkurencinę veiklą buvo nurodyta sumokėti apie 2,75 mlrd. JAV dolerių.

„Didi“ sulaukė institucijų dėmesio, kai praėjusių metų birželį paskelbė planus surengti pirminį viešąjį akcijų siūlymą (IPO) Jungtinėse Valstijose – kaip pranešama, prieš Pekino norą.

Praėjus kelioms dienoms po to, kai Niujorke bendrovė pritraukė 4,4 mlrd. JAV dolerių, Kinijos institucijos pradėjo tyrimą, todėl bendrovės akcijos smuko.

Įmonei buvo uždrausta registruoti naujus vartotojus, o jos programėlės buvo pašalintos iš internetinių parduotuvių Kinijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas