Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinijos NT milžinė „Evergrande“ laikinai sustabdė prekybą savo akcijomis

Kinijos nekilnojamojo turto milžinė „Evergrande“ pirmadienį sustabdė prekybą savo akcijomis Honkongo vertybinių popierių biržoje iki kol bus paskelbta apie „didelės apimties sandorį“, įmonei mėginant išbristi iš skolų liūno ir įvykdyti įsipareigojimus.
„Evergrande“
„Evergrande“ / piotrkt/123RF.COM nuotr.

Pranešimas paskelbtas tuo metu, kai pasigirdo kalbų, kad Honkongo nekilnojamojo turto įmonė „Hopson Development Holdings“ planuoja perimti 51 proc. „Evergrande“ nekilnojamojo turto padalinio akcijų.

„Bendrovės prašymu prekyba jos akcijomis sustabdyta nuo 2021 metų spalio 4 dienos 9.00 val. ryto vietos laiku, iki kol bendrovė paskelbs pranešimą, susijusį su viešai neatskleista informacija apie svarbų sandorį“, – rašoma „Evergrande“ pranešime Honkongo vertybinių popierių biržai.

Prekyba „Hopson Development Holdings“ akcijomis taip pat sustabdyta „laukiant pranešimo apie svarbų sandorį“, teigiama bendrovės pranešime biržai.

„Bloomberg Intelligence“ analitikas Patrickas Wongas teigė, kad sustabdymas gali būti susijęs su didelės vertės turto perleidimu ar kapitalo restruktūrizavimu.

Prekyba NT milžinės padalinio „Evergrande Property Services Group“ akcijomis taip pat buvo sustabdyta, tačiau įmonės elektrinių transporto priemonių padalinys, praėjusią savaitę nutraukęs debiuto Šanchajaus vertybinių popierių biržoje planus, toliau prekiavo akcijomis, kurių vertė padidėjo daugiau nei 15 procentų.

„Evergrande“ vadovai mėgina rasti kelius iš krizės, kurią sukėlė daugiau nei 300 mlrd. JAV dolerių įsiskolinimas, keliantis nerimą dėl visos Kinijos ekonomikos ir net krizės poveikio pasaulinei ekonomikai.

Praėjusią savaitę bendrovė pranešė parduosianti valdomų vieno regioninio Kinijos banko akcijų už 1,5 mlrd. JAV dolerių, kad gautų taip reikalingo kapitalo ir galėtų sumokėti palūkanas obligacijų turėtojams.

Bendrovės pareigūnai pasamdė įvairius ekspertus, įskaitant finansinių paslaugų įmonę „Houlihan Lokey“, konsultavusią ir „Lehman Brothers“ pasaulinės finansų krizės metu, mėgindami išvengti milžinės žlugimo.

Remiantis pranešimais, valstybės reguliavimo institucijos taip pat atsiuntė finansinių patarėjų komandą, kad įvertintų įmonės padėtį.

Praėjusį mėnesį įmonė sutiko sumokėti palūkanas už obligacijas juaniais, tačiau nepranešta jokių naujienų apie palūkanų už dvi obligacijų užsienio valiuta emisijų mokėjimą, nors joms ir taikomasi 30 dienų lengvatinis laikotarpis, kol bus laikoma, kad įmonė neįvykdė įsipareigojimų.

Bendrovė taip pat turi sumokėti palūkanas už dar vieną vertybinių popierių emisiją užsienio valiuta pirmadienį ir turi tik penkių dienų lengvatinį laikotarpį, todėl baiminamasi, kad netrukus ji bus laikoma neįvykdžiusi įsipareigojimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas