Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 17

Kaunietis nustebo: kad įsipareigojo sporto klubui visiems metams, suprato tik gavęs laiškus apie skolas

Akcijos suviliotas kaunietis Mantas su sporto klubu „Sport Gates“ sudarė sutartį, tačiau tikina manęs, kad narystė yra mėnesinė. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad vyras esą įsipareigojo lankyti sporto klubą ištisus metus, nes praleido papildomas sąlygas, kurių tvirtina niekur nematęs.
Moteris sporto klube
Moteris sporto klube / Shutterstock nuotr.

Vyras 15min teigė esantis lojalus šio sporto klubo klientas ir visuomet sportavo, kai galėdavo – jau dvejus metus periodiškai vis pirkdavo narystę mėnesiui. Šį kartą jis manė įsigijęs tokią pat narystę, tačiau apsigavo.

„Sėdžiu vieną vakarą, naršau feisbuke ir iššoka sporto klubo reklama, skelbianti, kad mėnesio narystė – tik 14 eurų. Nusiperku ją, nes pigiai tikiuosi sportuoti visą mėnesį. Praeina tas mėnuo, ateina kitas ir sulaukiu žinutės, kad esu skolingas klubui įmokų už du mėnesius. Paaiškėjo, kad tą vakarą, kai maniau perkąs narystę mėnesiui, paspaudęs „pirkti“, aš iš tikrųjų pasirašiau narsytės sutartį visiems metams“, – 15min situaciją dėstė kaunietis.

Mantas tikino, kad iki to jokio priminimo apie įsipareigojimus šiam sporto klubui negavo, tad priminimas apie skolas nustebino.

123RF.com nuotr./Eurai
123RF.com nuotr./Eurai

Skolos suma, anot jo, nėra didelė, tačiau nutraukiant metinę sutartį, apie kurią esą nieko nežinojęs, tenka susimokėti sumą, prie kurios pridėjus pinigus, kuriuos yra skolingas, beveik išeitų narystė visiems metams.

„Negaliu vien dėl jų nesąžiningos rinkodaros komunikacijos ir sutarčių „iš oro“ visko taip palikti. Prašant gražiuoju nutraukti šią sutartį ir leisti sudaryti mėnesinę, kaip ir iki šiol, sporto klubas atsakė, kad sutartis yra galiojanti ir turiu du pasirinkimus. Pirmu atveju, sportuoti pagal šią sutartį, kitu atveju – ją nutraukti. Vis dėlto, jeigu pasilieki tą „sutartį“, apie kurią nieko nežinojai, tai moki už narystę 300 eurų, o jei nutrauki – moki 150 eurų“, – skaičiavo vyras.

Dėl šio atvejo jis kreipėsi ir į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą (VVTAT), o sporto klubas žada peržiūrėti reklamines kampanijas ir tikina klientų klaidinti nenorintis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas