Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Klaipėdoje laukiami specialistai – siūlo ir 5000 eurų atlyginimą, ir išskirtinę gyvenimo kokybę

Klaipėda – vis labiau augantis miestas, siūlantis aukštą gyvenimo kokybę ir galimybes save realizuoti profesinėje veikloje ar kuriant verslą. Kuo šiandien šis miestas labiausiai patrauklus naujiems gyventojams, darbo ieškantiems specialistams ar žmonėms, siekiantiems atskleisti savo talentus?
Karjeros galimybės Klaipėdoje
Karjeros galimybės Klaipėdoje / Klaipėda ID nuotr.

Apie tai, kodėl aukštos pridėtinės vertės specialistai Klaipėdoje itin laukiami ir vertinami, kalbamės su Klaipėda ID talentų projektų vadove Jurgita Raišyte bei „KPMG Baltics“ direktoriumi Roku Kasperavičiumi ir partneriu Edvinu Žukausku.

Talentų projektų vadovė Jurgita Raišytė: perspektyvos yra didžiulės

Klaipėda ID nuotr./Jurgita Raišytė
Klaipėda ID nuotr./Jurgita Raišytė

Kaip teigia projektų vadovė, Klaipėdos patrauklumą lemia ne tik lokacija, bet ir tai, kad vidutinis darbo užmokestis šiame mieste prilygsta didmiesčiams – Vilniui ir Kaunui. Klaipėdoje aukštą pridėtinę vertę kuriančių specialistų ieškoma nuolat – veiklos ir darbo pasiūlymų yra išties nemažai, taip pat laukia ir ne vienas didžiulis projektas, kurio įgyvendinimui prireiks skirtingų sričių darbuotojų.

„Klaipėda ID yra atlikę žmogiškųjų išteklių situacijos tyrimą, kuris bus pristatytas spalio mėnesį, o leidinį galėsite rasti mūsų tinklapyje. Dirbdami su pramonės atstovais, verslais, investuotojais matome, kad pramonės, uosto ir kitoms įmonėms, kurios planuoja plėtrą, bus reikalingi nuo 2000 iki 2500 darbuotojų – inžinierių, projektų vadovų, mechanikų, technikų, aukšto lygio elektros projektų vadovų, komandų vadovų, laivų korpusų surinkėjų – t. y. inžinerinį, energetinį išsilavinimą turinčių žmonių. Taip pat bus plėtojami vėjo jėgainių projektai Baltijos jūroje, kurie sukurs iki 1300 darbo vietų statybos, aptarnavimo, tolimesnės eksploatacijos srityje ir tai turėtų keisti darbo situaciją Klaipėdoje ir kituose miestuose bei turės nemažą įtaką“, – sako J.Raišytė.

Klaipėda ID nuotr./Klaipėda
Klaipėda ID nuotr./Klaipėda

Ji priduria, kad Klaipėdoje visada ieškomi vidutinės grandies vadovai, kurie kalbėtų ir anglų ar kita užsienio kalba. „Taip pat visada laukiami vadybininkai, informacinių ryšių technologijų specialistai, kadangi jų Klaipėdoje nėra tiek, kiek norėtųsi – norime, kad jų būtų daugiau, nes tai pritraukia ir investuotojus, juolab, kad šios srities darbuotojų atlyginimai yra tokie patys, kaip Vilniuje ar Kaune“, – sako J.Raišytė.

Ji mini, kad mieste veikia 8 aukštosios bei keturios profesinės mokyklos, tad darbuotojams, norintiems kelti kvalifikaciją, nereikia vykti į kitą miestą, tą galima padaryti ir Klaipėdoje. O savivaldybė turi ir talentų paskatą, kuri skiriama aukštos kvalifikacijos, aukštą pridėtinę vertę kuriamiems darbuotojams, bei verslo paskatas, norintiems kurti savo verslą.

Miestas augimui, tobulėjimui ir šeimai

Talentų projektų vadovė pastebi, kad sugrįžimu ar persikėlimu, savo verslo kūrimu ar karjeros galimybėmis Klaipėdoje domisi vis daugiau žmonių.

„Užklausos, kurias gauname, atskleidžia, kad pagyvėjimas tikrai yra, nes žmonės siekia to darbo ir poilsio balanso, ir nors kyla klausimų, kaip įsikurti ir pritapti, norime pabrėžti, kad čia esate laukiami. Galime pasidžiaugti ir tuo, kad Klaipėdoje įsikūrę ukrainiečiai taip pat siekia karjeros galimybių, intensyviai mokosi lietuvių kalbos ir tampa aukštos pridėtinės vertės specialistais – tereikia verslo pagalbos, kad jie integruotųsi“, – sako specialistė.

Ji priduria, kad Klaipėda patraukli ne tik siūlomais atlyginimais, bet tuo, kad siūlo kitokią gyvenimo kokybę, darbo bei poilsio balansą, daugiau laiko šeimai ir savo laisvalaikiui.

„Norėčiau paminėti ir tai, kad Klaipėdą vis dažniau renkasi užsienio investuotojai, kurie ne tik prisitaiko prie čia esančios darbo kultūros, bet atsineša ir savo tarptautinę kultūrą į miestą, kai darbuotojui skiriamas didžiulis dėmesys – rūpinamasi jo karjeros galimybėmis, šeimos gerove, gerinamos darbo sąlygos. Tai iškelia kartelę ir kitoms įmonėms Klaipėdoje“, – teigia J.Raišytė ir priduria, kad tobulėti specialistui šiame mieste tikrai yra kur.

Klaipėda ID nuotr./Klaipėda
Klaipėda ID nuotr./Klaipėda

KPMG partneriai R. Kasperavičius ir E. Žukauskas: norėtume, kad specialistas mūsų įmonėje augtų – esame tam atviri

KPMG direktorius Rokas Kasperavičius sako, kad trečias pagal dydį Lietuvos miestas Klaipėda pradeda savo klestėjimo etapą ir čia laukiami visi specialistai, norintys tobulėti ir augti įmonėje su aukšta organizacine kultūra.

„Klaipėda – vienas iš Vakarų Lietuvos centrų, kuriame jūra, nuostabūs dviračių takai, įprasta miesto aplinka be spūsčių ir visa tai atskleidžia kitokią gyvenimo kokybę palyginti su likusiais didmiesčiais. Pats esu vilnietis ir Klaipėdoje gyvenu kone 20 metų. Tai yra miestas, kuriame galime save realizuoti, ir tam čia yra visos galimybės. Mūsų įmonė nori pritraukti geriausius darbuotojus ir pasiūlyti konkurencingą atlygį, kuris padėtų jaustis patogiai ir komfortiškai“, – aiškina R.Kasperavičius.

E.Žukauskas pritaria ir tikina, kad Klaipėda – tai miestas su daugybe galimybių ir potencialu augti, čia patogu gyventi, dirbti, auginti vaikus ir yra laukiami visi aukštos kvalifikacijos specialistai.

R.Kasperavičius atkreipia dėmesį, kad darbo ir organizacijos kultūrai didžiulę įtaką padarė pandemijos ir popandeminis laikotarpis – kito tiek darbdavio ir darbuotojo santykiai, tiek suvokimas apie darbo erdvę ir aplinką, atsivėrė daugiau galimybių organizuoti patį darbo procesą lengviau ir išmaniau: „Atsižvelgiant į darbo pobūdį ir kalbant konkrečiai apie verslą, darbuotojas gali dirbti iš bet kur – tad kyla klausimas, – kodėl nedirbti iš Klaipėdos? Šis miestas turi išskirtinumą ir reikia pradėti tuo naudotis – tai ir kurortas, ir darbo vieta“.

E.Žukauskas tikina, kad žmonių mąstysena keičiasi ir daugeliui darosi labai svarbu patogumas ir komfortas, tad darbuotojai to vis labiau siekia – mažiau laiko kamščiuose, daugiau dėmesio darbo ir poilsio balansui, kas yra Klaipėdos patrauklumas ir stiprioji vieta.

Klaipėda turi ką pasiūlyti

Kalbėdami apie tai, kokių darbuotojų ieško, R.Kasperavičius pabrėžia, kad įmonės veikla susijusi su finansais, tad sritis plati – auditas, mokesčių ir verslo konsultacijos, kurios apima tiek tradicines sandorių konsultacijas, tiek naujausias kryptis – ESG, tvarumą, technologijas bei kibernetinį saugumą.

„Darbuotojas mūsų įmonėje save gali realizuoti skirtingose srityse, pateisinti savo lūkesčius ir kurti ateitį. Kadangi plečiamės, norime būti patrauklūs kūrybingam, energingam ir siekiančiam tobulėti darbuotojui. Atlygis yra viena iš motyvuojančių sudedamųjų dalių, tačiau tikrai ne vienintelė“, – kalba R.Kasperavičius.

E.Žukauskas sako, kad ieškomi įvairios patirties specialistai, nes įmonė auga ir matomos dar didesnės galimybės tiek įmonei, tiek verslui Klaipėdoje, tiek pačiam miestui. „Glaudžiai bendradarbiaujama su aukštosiomis mokyklomis, todėl auginame specialistus tiek sau, tiek miestui“, – sako E.Žukauskas.

Klaipėda ID nuotr./Karjeros galimybės Klaipėdoje
Klaipėda ID nuotr./Karjeros galimybės Klaipėdoje

KPMG partneriai pabrėžia, kad jų tikslas, jog specialistas jų įmonėje augtų – tam kuriama atvira ir palaikanti aplinka ir visos galimybės. Per žinias, patirtį ir įgūdžius darbuotojas gali labai efektyviai tobulėti – siūlomi mokymai, įvairios tobulėjimo programos – tiek žinių, tiek bendravimo, komunikacijos srityse. Atlyginimas – ne vienintelė paskata rinktis Klaipėdos įmonę, kaip teigia pašnekovai, – organizacijos kultūra ir vertybės bei tarptautinio tinklo suteikiamos galimybės didina darbuotojų motyvaciją ir lojalumą, todėl turime didelį būrį ilgamečių kolegų.

Taip pat darbuotojų gerai savijautai padeda sveikatos draudimas, papildomos atostogos, aktyvios socialinės atsakomybės veiklos ir net sutrumpinti vasaros penktadieniai.

Gerųjų pavyzdžių įmonėje taip pat netrūksta – pamilusių Klaipėdą ir lojalių darbuotojų dirbančių įmonėje jau ne vieną dešimtį metų tikrai yra.

„Aš pats, būdamas vilnietis, susitapatinau su šiuo miestu ir čia dirbu bei gyvenu jau beveik 20 metų. Klaipėda tikrai turi ką pasiūlyti, tereikia sau atsakyti, ko ieškoti – nes patogesnis gyvenimas, lėtesnis tempas su motyvuojančiu atlygiu ir mokymais gali jūsų laukti ir Klaipėdoje“, – mieste kurti ateitį ir karjerą kviečia Rokas Kasperavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas