Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos įmonė ieško 20 programuotojų, žada atostogas Islandijoje arba Kanaruose

„Omega“, kurianti projektų valdymo programinę įrangą naftos ir dujų pramonei bei viešajam sektoriui, ruošiasi dvigubinti savo darbuotojų skaičių. Darbo užmokesčio įmonė neatskleidžia, bet giriasi papildomomis naudomis – pavyzdžiui, už sukauptus taškus darbuotojas gali atostogauti Islandijoje arba Kanaruose.
Programuotojas
Programuotojas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Padalinys Klaipėdoje – vienas iš devyniolikos „Omegos“ padalinių pasaulyje – kuria programinę įrangą. Įmonės specialistai dirbo su tokiomis bendrovėmis „Equinor“, BP, „Maersk Oil“, „Shell“ ir kt. Komanda, kurią sudaro 25 darbuotojai, dirba su tokiomis platformomis kaip .NET, „Microsoft SQL Server“. Lietuvių specialistai nemažai prisideda ir kuriant pagrindinį bendrovės produktą – projektų valdymo programų rinkinį Pims, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Džiaugiamės 2006 metais pasirinkę Klaipėdą kaip vieną iš mūsų tarptautinių biurų vietų. Pastaruosius 13 metų stebėjome įspūdingą Klaipėdos ir Lietuvos augimą, todėl užtikrintai sakau, kad nuolat tobulėjantis gabių IT specialistų būrys pateisino mūsų sprendimą pasirinkti šį miestą ir pranoko mūsų pradinius lūkesčius“, – teigia Omegos Pims verslo generalinis direktorius Sveinas Tore Haraldseidas.

Visi „Omegos“ darbuotojai Klaipėdoje gali pasinaudot privilegijomis, kurios suteikiamos sukaupus taškus, gautus už tam tikrus pasiekimus. Taškus galima išmainyti į atostogas ir komandos formavimo renginius tokiose vietose, kaip Svalbardas, Islandija ir Kanarų salos.

„Sparčiai augant paslaugų centrų sektoriui Vilniuje ir Kaune, anksčiau ar vėliau investuotojų akys nukryps į Klaipėdą. „Omegos“ sėkmės istorija ir nauja plėtra rodo uostamiesčio perspektyvas tapti vienu iš industrijos centrų Lietuvoje. Visgi siekiant, kad užsienio investuotojų dėmesys virstų naujomis, gerai apmokamomis darbo vietomis, Klaipėda jau dabar turėtų susirūpinti specialistų rengimu, kad regione veikiančios aukštosios mokyklos ruoštų daugiau informacinių technologijų, finansų ir kitų paslaugų centrų industrijai reikalingų specialistų“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

Omega buvo įkurta 1986-aisiais Norvegijoje kaip kompiuterių pardavimo bendrovė, kuri kūrė aparatinės įrangos sprendimus tuo metu modernioms „Atari“ sistemoms. Nuo 1991-ųjų bendrovė, pakeitusi pavadinimą į „Omega“, ėmėsi kurti programinę įrangą. Šiuo metu biuruose dešimtyje šalių ir pas klientus visame pasaulyje dirba daugiau kaip 1 300 darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito