Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos LEZ pradėtos trečiojo gamybinio pastato „FlexStart“ statybos

Praėjusią savaitę duotas oficialus startas šešių segmentų itin greitai nuomininkų poreikiams pritaikomo gamybinio pastato „FlexStart 03“ statyboms. Projektą planuojama pilnai užbaigti per metus, o jau dabar su būsimais nuomininkais-investuotojais vyksta intensyvios derybos.
„FlexStart3“ pastato vizualizacija
„FlexStart3“ pastato vizualizacija / Bendrovės nuotr.

1,7 ha teritorijoje plėtojamo 8,8 tūkst. kv. m ploto naujojo „FlexStart“ pastato statybų valdymu ir generaline ranga rūpinasi UAB „Binkauskas ir Stašinskas“ („Komandos dvasia“). Naujasis pastatas papildys nuo 2017 m. Klaipėdos LEZ valdymo bendrovės vystomą „FlexStart“ pastatų šeimą, kurią sudaro nuomininkus savo metu itin greitai radę, investuotojams bei pačiam LEZ pasiteisinę ir tarptautinius apdovanojimus pelnę pirmieji du objektai.

Naujasis „FlexStart“ iš pirmtakų išsiskirs dar kokybiškesne, miestietiškesne architektūra bei naujausiais inžineriniais ar gerbūvio sprendimais. „WALL“ architektūros studijos paruoštame projekte numatomos žalesnės erdvės, daugiau natūralaus dienos apšvietimo, rekreacinės zonos, išmaniosios šildymo ir vėsinimo sistemos, įskaitant gamybos procese susidarančios šilumos antrinį panaudojimą.

Bendrovės nuotr./„FlexStart3“ pastato vizualizacija
Bendrovės nuotr./„FlexStart3“ pastato vizualizacija

Pasak Klaipėdos LEZ vadovo Eimanto Kiudulo, „FlexStart“ pastatai puikiai pasiteisino tiek rinkos pakilimų, tiek ramesnių laikotarpių metu. Šis sprendimas naujiems investuotojams leidžia itin greitai pradėti veiklą – kartais vos per kelias savaites nuo sutarties pasirašymo. Kita vertus, lėtesnių rinkų metu dalis esamų LEZ investuotojų „FlexStart“ patalpas yra sėkmingai išnaudoję plėsdami ar optimizuodami veiklą bei nuosavas patalpas.

„Džiugu, kad kadaise drąsiu atrodęs mūsų sprendimas investuoti į infrastruktūrą dar prieš joje atsirandant nuomininkams šiandien yra pilnavertė, valstybės palaikoma Lietuvos investicinio patrauklumo strategijos dalis. Jaučiame susidomėjimą naujuoju pastatu, greičiausiai dėl gerosios praktikos su pirmaisiais dviem „FlexStart“ pastatais. Jau netrukus tikimės paskelbti apie konkrečias naujienas. Nors oficialiai pradedame trečiąjį „FlexStart“ etapą, jau aktyviai planuojame ir ketvirtojo šios koncepcijos pastatų kompleksą“, – teigia E. Kiudulas.

Generalinio projekto rangovo UAB „Binkauskas ir Stašinskas“ statybų direktoriaus Manto Červinskio teigimu, „FlexStart 03“ projektas toliau stiprins bendrovės portfelį uostamiestyje.

„Džiaugiamės Klaipėdos LEZ parodytu pasitikėjimu ir tvirtai žengiame į dar vieną projektą Klaipėdos mieste. „Komandos dvasia“ yra partnerystės principas, kuriuo vadovaujamės vykdydami įsipareigojimus ir įgyvendindami tikslus“, – sakė M.Červinskis.

Bendrovės nuotr./Eimantas Kiudulas
Bendrovės nuotr./Eimantas Kiudulas

Į pastatą investuojama apie 8,5 mln. Eur, iš kurių 5,12 mln. Eur sudaro ILTE ( buv. INVEGA) paskola pagal skatinamąją priemonę „Tipinės gamybos paskirties pastatų laisvosiose ekonominėse zonose, pramonės parkuose ir kitose pramoninėse teritorijose įrengimas“.

„FlexStart 3“ yra ne pirmas Klaipėdos LEZ projektas, kurį finansavome pagal priemonę tipinių gamybos paskirties pastatų įrengimui. „FlexStart 2“ projektas, kurį taip pat finansavome, jau sulaukė investuotojų dėmesio. Esame tikri, kad naujasis projektas taip pat augins ne tik uostamiesčio, bet ir Lietuvos investicinį patrauklumą“, – teigia ILTE Valstybinio sektoriaus finansavimo skyrius vadovė Rūta Mikalauskienė.

Pirmuose dviejuose „FlexStart“ pastatuose jau kurį laiką veikia tokie investuotojai kaip „Werner Wirth Baltic“, „Etman“, „Glob-El“, „Pod Furniture“, „Memel Biotech“, „Albright“, „Retal Baltic Films“ ir kt. 2017 m. pirmasis „FlexStart“ pastatas pelnė tuo metu pirmąjį pasaulyje „Financial Times“ grupės leidinio „FDI Intelligence“ apdovanojimą už greitą investuotojų įsikūrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant