Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Klaipėdos nafta“ bendrovei „Naftos grupė“ privalo sumokėti beveik 10 mln. Lt

Vilniaus apygardos teismas nusprendė, kad valstybės įmonė „Klaipėdos nafta“ bendrovei „Naftos grupė“ privalės sumokėti beveik 10 mln. Lt.
„Klaipėdos naftos“ bendrovės teritorijoje
„Klaipėdos naftos“ bendrovės teritorijoje / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Naftos grupė“ anksčiau pateikė ieškinį „Klaipėdos naftai“ prašydama atlyginti 17 mln. Lt nuostolį ir grąžinti naftos produktų perteklių.

„Klaipėdos nafta“ nutraukė sutartį su „Naftos grupe“ 2011 metų balandį, dėl to „Naftos grupė“ patyrė nuostolį. Todėl nuspręsta priteisti iš „Klaipėdos naftos“ per 9,74 mln. Lt, 6 proc. dydžio metines palūkanas nuo priteistos sumos už
laikotarpį nuo bylos iškėlimo teisme (2011-04-18) iki teismo sprendimo visiško įvykdymo, 17 235 Lt žyminio mokesčio ir 25 000 Lt advokato teisinės pagalbos išlaidų.

„Klaipėdos nafta“ sutartį su „Naftos grupe“ nutraukė todėl, kad „Naftos grupė“ esą nevykdė įsipareigojimų.

„Klaipėdos naftos“ skaičiavimais,  nuo 2004–ųjų,  kai buvo pasirašyta sutartis tarp bendrovių, „Klaipėdos nafta“ galėjo negauti daugiau nei 40 mln. pajamų. Dėl nenaudingos „Klaipėdos naftai“ sutarties 2010 metais buvo atleistas „Klaipėdos naftos“ komercijos direktorius Ričardas Milvydas.

„Naftos grupės“ vadovai – direktorius Antanas Urbutis ir bendrųjų reikalų ir tiekimo skyriaus vadovė Svetlana Popova – 2010 metais buvo sulaikyti.  Įtarta, kad bendrovės pagrindinis akcininkas, subūręs organizuotą grupę, atlieka fiktyvias operacijas, panaudojant užsienio bendroves, mažiausiai nuo 2008 metų.

Generalinė prokuratūra pranešė, kad grupė įtariama pasisavinusi daugiau nei 30 mln. litų ir legalizavusi daugiau nei 20 mln. litų lėšų.

„Naftos grupės“ vadovai į laisvę buvo paleisti už daugiau nei milijono litų užstatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas