Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Klaipėdos „SCT Lubricants“ iš Ukrainos „Bel–Trans“ už prekes neatgauna per 0,6 mln. eurų

Ilgiau nei trejus metus apie 600 tūkst. eurų už prekes Klaipėdos automobilių tepalų gamybos bendrovei „SCT Lubricants“ nesumokėjusi Ukrainos krovinių pervežimo įmonė „Bel–Trans“ privalo grąžinti skolą, nutarė teismas.
„SCT Lubricants“ gamykla Klaipėdoje
„SCT Lubricants“ gamykla Klaipėdoje / Martyno Vainoriaus /„Atvira Klaipėda“ nuotr.

Klaipėdos apygardos teismas rugpjūčio 21-ąją visiškai tenkino „SCT Lubricants“ prašymą ir iš „Bel–Trans“ priteisė 658,8 tūkst. JAV dolerių (apie 606 tūkst. eurų – rugpjūčio 21 dienos kursu) skolą bei 96,7 tūkst. JAV dolerių (apie 89 tūkst. eurų) palūkanų.

„Atsakovė („Bel–Trans“ – BNS) prekes priėmė, tai patvirtina atsakovės atstovo parašai ir antspaudai tarptautiniuose krovinių važtaraščiuose, tačiau savo įsipareigojimų neįvykdė, už įsigytas prekes su ieškove („SCT Lubricants“ – BNS) neatsiskaitė“, – teigiama nutartyje, kurią galima skųsti.

Teismui pateikti Klaipėdos įmonės duomenys rodo, kad prekės į Kyjivą išsiųstos nuo 2019-ųjų iki 2020 metų kovo, pirmosios 15–20 partijų buvo apmokėtos, vėliau mokėjimai ėmė vėluoti ir galiausiai visiškai sustojo, o pirkėja į pretenzijas nereagavo.

Anot nutarties, šių metų pradžioje, kai dėl skolos „SCT Lubricants“ kreipėsi į teismą, Odesos srityje registruotos „Bel–Trans“ atstovas gavo tai patvirtinančius dokumentus, tačiau atsiliepimo į ieškinį nepateikė, parengiamajame posėdyje nedalyvavo.

Viešai skelbiamo Ukrainos įmonių registro „You Control“ duomenys rodo, kad pagrindinė „Bel–Trans“ veikla – krovinių pervežimas kelių transportu, taip pat statybų darbai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas