Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 01

Kodėl užsienio verslai lieka Rusijoje: rublis už įėjimą, du – už išėjimą

Tik 10 procentų užsienio įmonių sugebėjo pasitraukti iš Rusijos. Šia prasme dabartinės Estijos premjerės vyro verslo atvejis, dėl kurio šalyje kilo skandalas, nėra unikalus. Estų leidinys „Postimees“ aiškinosi, kodėl greitas verslų išėjimas iš Rusijos galimas tik viską palikus nemokamai.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas

Pasitraukimo mastai

Keli šaltiniai sutinka, kad, įvairiais vertinimais, tik viena iš dešimties užsienio įmonių paliko Rusijos Federaciją po to, kai prasidėjo Rusijos kariuomenės invazija į Ukrainą.

2022 metų pabaigoje visiškai iš Rusijos rinkos pasitraukusių užsienio įmonių dalis siekė 8,5 proc., šių metų pradžioje skelbė Šveicarijos IMD institutas ir Sankt Galleno universitetas.

Analitikai nagrinėjo pusantro tūkstančio palyginti didelių įmonių iš ES ir G7 šalių, kurios 2022 m. balandžio mėnesį dirbo Rusijos Federacijoje. Tuo metu JAV pirmavo pagal Rusijoje likusių įmonių skaičių – šaliai priklausė 15 procentų viso užsienio verslo struktūrų iš vadinamųjų nedraugiškų šalių (šalių, kurios dalyvauja spaudžiant Kremlių sankcijomis).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas