Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koldūnuose iš Estijos mėsos – dešimtadaliu mažiau nei turėtų būti

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad laikinai uždrausta realizuoti ir nurodyta perženklinti trijų pavadinimų Estijoje pagamintų koldūnų parijas nustačius, kad mėsos įdaro šiuose gaminiuose yra vidutiniškai 10 proc. mažiau nei ženklinimo etiketėje deklaruoja gamintojas.
Koldūnai
Koldūnai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Ištyrus Estijos gamintojo „UVIC A.S.“ produkcijos mėginius Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje nustatyta, kad gaminyje „Šeimos koldūnai su kiauliena ir jautiena“ mėsos įdaras sudaro 52,4 proc., tuo tarpu gamintojo etiketėje nurodyta, kad įdaras turėtų sudaryti 62 proc. (42 proc. kiaulienos ir 20 proc. jautienos). „Šaldytuose koldūnuose su jautiena“ mėsos įdaro nustatyta 40,1 proc., nors turėtų būti  50 proc., o „Šaldytuose koldūnuose“ mėsos įdaras tesudarė 36,8 proc., nors gamintojas deklaravo 45 proc. mėsos įdaro.

„Atsižvelgdami į oficialius laboratorinių tyrimų rezultatus, įmonei nurodyta surinkti iš rinkos šias koldūnų partijas ir jas perženklinti, etiketėje pateikiant faktinį mėsos įdaro kiekį“, – pabrėžė Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Ričardas Kliučinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs