Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kompanija „Mattel“ pristatė pirmąją aklą Barbę: lazdelė rankose – dar toli gražu ne viskas

Žaislų kompanija „Mattel“ pristatė pirmąją aklą Barbę, taip siekdama, kad ši kultinė lėlė taptų labiau įtraukianti ir atstovautų daugiau visuomenės grupių.
Naujoji „Barbie“ lėlė ir Lucy Edwards
Naujoji „Barbie“ lėlė ir Lucy Edwards / Cover Images/Scanpix

Ši Barbė nešioja baltai raudoną lazdelę, ant galvos nešioja akinius nuo saulės, kurie papildomai apsaugo akis, o jos žvilgsnis nukreiptas šiek tiek į viršų ir šoną, rašoma pranešime spaudai, kuriuo pasidalijo Amerikos aklųjų fondas (AFB), bendradarbiaujantis su „Mattel“.

Lėlės drabužiai, pavyzdžiui, atlasinė palaidinė ir tekstūrinis sijonas su raukiniais, buvo sukurti iš lietimui malonaus audinio, turi ryškiaspalvius kabliukus, kad būtų lengviau juos pakeisti, o ant pakuotės yra užrašai Brailio raštu, rašo CNN.

Siekdama sukurti lėlę, kuri būtų ir prieinama, ir tiksliai vaizduotų regėjimo negalią turinčius asmenis, „Mattel“ bendradarbiavo su keliomis labdaros organizacijomis, įskaitant AFB ir Karališkąjį nacionalinį aklųjų institutą (RNIB).

„Barbie – tai džiaugsmas, kai žaidžiant atrandamas ir suprantamas pasaulis, ir nuostabu, kad regėjimo negalią turintys vaikai dabar gali žaisti su į juos panašia Barbie“, – antradienį CNN nurodė sakė RNIB klientų konsultavimo ir paramos direktorė Debbie Miller.

Daugelį metų sulaukusi kritikos dėl savo lėlių, kurios savo nerealistiškomis proporcijomis įtvirtina tradicinius grožio standartus, 2016 m. „Mattel“ pradėjo gaminti labiau į įtrauktį orientuotą Barbių liniją, kurioje vaizduojami skirtingi kūno tipai, rašo CNN.

2023 m. balandį į prekybą buvo išleista Barbės versija, vaizduojanti Dauno sindromą turintį asmenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus