Kūčių stalas – į namus: dėl išaugusios paklausos Panevėžio restoranai ir kavinės stabdė užsakymus

Apribojus judėjimą ir uždraudus bendravimą tarp šeimų, dalis panevėžiečių tradiciniam vaišių stalui pagamintą maistą užsisako internetu. Maitinimo įstaigų atstovai sako, Kūčių bei Kalėdų vakarienės užsakymai sudaro sąlygas kurtis naujoms tradicijoms.
Kūčios
Kūčios / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Dažnam šventės tampa kančia

„Romantic“ viešbučio direktorė Dovilė Šipelienė tikino, kad laužyti tradicijų ir vilioti žmones iš namų į restoraną, pradėjo jau pernai.

„Žinoma, šventinės vakarienės pas mamą ar močiutę neatstos niekas. Tačiau daug žmonių šiais laikais sunkiai dirba, o mamytės, garbingame amžiuje, nelabai ir turi sveikatos suruošti 12 patiekalų. Tokiu būdu dažnam šventės tampa kančia. Jau pernai skatinome visus leisti mamoms ir močiutėms atsipalaiduoti, o mes pasirūpinome visais virtuviniais reikalais. Taip dar ir besaikio persivalgymo išvengiama, nes nelieka kalnų vakarykščio maisto namuose“, – pasakojo D.Šipelienė.

Panevėžiečiai buvo nedrąsūs

Paklausta, kaip žmonės reagavo į tokią naujovę praėjusiais metais, direktorė atviravo, jog panevėžiečiai buvo nedrąsūs, tačiau vis dėlto išdrįso ateiti į restoraną.

„Visiems labai patiko pakeisti aplinką, o mes iš peties paplūšėjome, kad aplinka būtų ypatingai šilta ir jauki. Šiais metais tikėjomės didesnio antplūdžio, vylėmės, kad jau pamažu įvesime naujas tradicijas kai kuriose šeimose ir jos pas mus kasmet ateis. Tačiau karantinas pakoregavo visus planus. Negalėsime palepinti svečių savo šventiškai puošniu ir jaukiu interjeru. Bet atsivėrė kita galimybė prisiliesti prie mūsų ištikimų klientų šventės – Kūčių ir Kalėdų vakarienės į namus“, – pasakojo D. Šipelienė.

Šventinis stalas Kūčioms – populiaresnis

Pašnekovė teigė, kad šiemet žmonės šventines vakarienes užsisakinėjo aktyviai.

„Taip, užsisakinėjo gana nemažai. Aišku, galėtų būti ir daugiau… Nemažai vaikų iš kitų miestų ar iš kitų šalių, užsakė patiekalus savo tėveliams. Dauguma užsakymų buvo skirti dviem asmenims, nors pasitaikė ir po vieną, kur vaikai siuntė tokią dovaną tik vienam likusiam tėveliui. Užsisakė sau du ir dar kažkam prašė supakuoti atskirai du. Buvo užsakymų ir 4 asmenis. Panevėžiečiai daugiau rinkosi brangesnį meniu. Tiesa, Kūčių patiekalų užsisakinėjo ženkliai daugiau nei Kalėdų“, – atskleidė „Romantic“ viešbučio direktorė.

Viešbučio „Romantic“ restorano „Déjà vu“ Kūčių vakarienės kaina asmeniui – 16-25 eurai. Priklausomai, ar norite prabangesnės, ar paprastesnės vakarienės. Kalėdinės vakarienės kaina – 30 eurų.

Viešbučio „Romantic“ restorano „De Javu“ Kūčių vakarienės kaina asmeniui – 16-25 eurai. Priklausomai, ar norite prabangesnės, ar paprastesnės vakarienės. Kalėdinės vakarienės kaina – 30 eurų.
Dovana – plotkelės ir tradicinis šienas

Užsisakę iš „Romantic“ viešbučio restorano „Déjà vu“, šalia Kūčių vakarienės dar gavo dovanų. „Mes prie užsakymo dar dovanojome plotkelių šeimai, pagal žmonių skaičių. Taip pat įdėjome šieno, kad klientai galėtų pasidėti po staltiese, pagal senąsias tradicijas, kurių neberasite niekur pasaulyje, tik pas mus ir artimuosius mūsų kaimynus“, – pasakojo D.Šipelienė.

Sočiausios metų šventės

„Artėjant gražiausioms ir, žinoma, sočiausioms metų šventėms, pamažu visi įsisukame į planavimo darbus. Aplenkite prekybų centrų grūstis ir leiskite mums pasirūpinti jūsų: 12-os patiekalų Šv. Kūčių stalu, šventiniu Šv. Kalėdų ar Naujųjų metų stalu, sumuštinukais nedideliems susibūrimams darbe ar namuose“, – štai taip rinktis jau pagamintą šventinį stalą ragino kavinė „Arena LaFa“.

Šv. Kūčių stalo meniu kaina kavinėje „Arena LaFa“ – 25 eurai asmeniui.
Vietos užpildytos maksimaliai

Kavinės direktorė Sandra Urbonienė tvirtino, kad užpildė visas užsakymų vietas per dvi savaites. „Labai džiaugiamės, nes užsipildėme maksimaliai. Dėkojame visiems užsisakiusiems iš mūsų. Jūsų palaikymas šiuo metu, be galo svarbus“, – dėkojo direktorė.

Dar liko vietų Naujiesiems

Pasak pašnekovės, užsakovai labai buvo įvairaus amžiaus grupių, bet daugiausiai – vyresni.

„Kai kurie nori kažko įdomesnio ant stalo. Nemaža dalis, kurie užsakė maistą, buvo iš kitos šalies. Jie užsakė savo artimiesiems, saugodami jų sveikatą bei skatindami neiti į parduotuves. Ne vienas užsakovas būtent taip ir tvirtino, kad nori aplenkti parduotuves ir renkasi paruoštą stalą. Dauguma užsakymų – Šv. Kūčių stalo, bet daugiau nei pusė ima abu paketus t.y. ir Kalėdoms. Taip pat ir Naujiesiems baigiame užsipildyti“, – atviravo S.Urbonienė.

Šv. Kūčių stalo meniu kaina 25 eurai asmeniui. Į šį pasiūlymą įeina 12 patiekalų: karštasis patiekalas, įvairūs žuvies, daržovių gaminiai. Šv. Kalėdų ir Naujametinio stalo meniu kaina 30 eurų asmeniui. Į šį meniu įeina 10 patiekalų: karštasis patiekalas, antienos pyragas, vištienos tulpytės, liežuvis, silkė, jautienos tartaras, įvairių mėsų bei žuvų rinkiniai, lietuviška mišrainė.

Kreipėsi ypač daug maisto mylėtojų

Prekybos centro ir restorano „Vasaris“ vadovė Miglė Gruzdenė taip pat panevėžiečiams siūlė šventinių patiekalų ir maisto rinkinių paslaugas. „Šiais metais į mus kreipėsi ypatingai daug mūsų maisto mylėtojų. Tačiau, kad ir labai stengėmės pagelbėti visiems besikreipusiems, vis dėlto jau praėjusią savaitę išankstinių užsakymų priimti nebegalėjome“, – pasakojo M.Gruzdenė.

„Vasario“ gaminių gerbėjai, per šventes skanaus įvairių patiekalų su žuvimi, žiemiškas salotas ir gurmaniškas mišraines su grybais, šaltalankiais. Populiarumo, pasak vadovės, nestokoja ir jų gaminami žuvies vyniotiniai, įdarytos žuvys, vištos, antys, jų brandinta sveikuoliška sėklų duonelė. „Taip pat saldumynų mylėtojai noriai renkasi žiemiškus tortus su sniego dulksna, žiemiška puošyba, šventinius mūsų rankų darbo marcipaninius sausainius ir kitus patiekalus“, – atviravo M.Gruzdenė.

„Vasario“ gaminių gerbėjai, per šventes skanaus įvairių patiekalų su žuvimi, žiemiškas salotas ir gurmaniškas mišraines su grybais, šaltalankiais.

Pildo kalėdinių dovanų sąrašus

„Šiais metais panevėžiečiai išties aktyviai užsisakinėjo patiekalus, tiek tiesiogiai skambindami ar rašydami laiškus, tiek ir populiarumo nestokojo dar pavasarį pirkėjams suteikta maisto pristatymo paslauga per mūsų e-parduotuvę. Alkoholinių gėrimų rinkiniai šiemet taip pat labai populiarūs. Žmonės randa kuo papildyti savo kalėdinių dovanų sąrašus“, – sakė „Vasaris“ direktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas