Pirmosios vakarienės metu profesionalus virtuvės šefas ir alaus somelje Donatas Dabrovolskas pasidalins savo žiniomis apie alų, supažindins su alaus ir maisto derinimo subtilybėmis ir pakvies pasimėgauti gurmaniškais patiekalais, puikiai derančiais su „Švyturio” Tradicinės kolekcijos alumi.
Lietuva – alaus ir aludarių kraštas. Tačiau alaus kultūra lietuviai pradeda domėtis tik dabar. Vynas mūsų šalyje atsirado vėliau nei alus, tačiau sparčiai kuriasi jo vartojimo įpročiai, jis degustuojamas ir derinamas su maistu. Vynas ragaujamas, o alus geriamas – toks susidaręs stereotipas, kurį Donatas Dabrovolskas keičia su malonumu.
Kartus, švelnus, gaivus, kvepiantis bananais, gvazdikėliais, čiobreliais – daugybę alaus ypatybių gali išvardinti virtuvės meistras Donatas Dabrovolskas, pirmasis alaus somelje Lietuvoje. Jis drąsiai sako „Ne“! sunkiems alaus bokalams ir riebiems tradiciniams užkandžiams prie alaus. Donatas kviečia alų atrasti iš naujo, patirti alaus ir teisingai parinkto maisto harmoniją. Juk alus gali paryškinti net desertų skonį!
Jis jau paruošė pirmuosius keturis patiekalus pavasario-vasaros meniu pristatymui, kuriuos derinsime su įvairiomis „Švyturio“ Tradicinės kolekcijos alaus rūšimis. Su „Švyturio“ Ekstra Draught degustuosime vištos širdelių ir pavasarinių salotų karštąjį užkandį rytietišku stiliumi, prie „Švyturio“ Balto siūlomas starkis su pavasarinėmių morkyčių ir šparagų salotomis. Na, o kokį desertą su „Švyturio“ Baltijos alumi parinko Donatas – sužinosite degustacijos metu jau balandžio 26 d. 19 val.