Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Kuwait Airways“ ir „Airbus“ sudarė 6 mlrd. JAV dolerių susitarimą

Kuveito nacionalinė vežėja „Kuwait Airways“ pirmadienį pranešė apie 6 mlrd. JAV dolerių sandorį su „Airbus“, kuriuo bus restuktūrizuotas 2014 metais sudarytas susitarimas bei papildomai įsigytas 31 naujas lėktuvas.
Airbus A220-300
Airbus A220-300 / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Sandoris sudarytas po intensyvių derybų bei tyrimų, susijusių su kaltinimais kyšininkavimu sudarant ankstesnį susitarimą 25 orlaiviams.

„Mums pavyko susitarti dėl didžiulio masto [užsakymo] restruktūrizavimo, dėl kurio „Kuwait Airways“ atsidurs daug geresnėje pozicijoje ir galės tikėtis sėkmingos veiklos per ateinančius 15 metų“, – spaudos konferencijoje kalbėjo bendrovės vadovas Ali Al-Dukhanas.

Naujoji sutartis apima devynis orlaivius „Airbus A320neo“, šešis „A321neo“, tris „A321neo LR“, keturis „A330-800neo“, septynis „A330-900neo“ ir du „A350-900“.

„Jei atvirai, aš skeptiškai žiūrėjau į tai, kaip „Airbus“ sudaro sandorius, daugiausia dėl gandų, susijusių su ankstesniais susitarimais, kuriuose dalyvavo „Kuwait Airways“, – sakė A.Al-Dukhanas.

„Pradėjome keturis mėnesius trukusias rimtas, profesionalias derybas, kurios kartais tikrai „įkaisdavo“, tačiau visada išlaikėme pagarbą ir supratimą apie vienas kito norus ir poreikius“, – pridūrė jis.

„Kuwait Airways“ 2014 metais užsakė 15 „Airbus 320neo“ ir 10 „Airbus 350“, kurių pristatymas buvo numatytas 2019 metais.

2020 metų vasarį Kuveito parlamentas subūrė komisiją, kuriai pavedė ištirti kaltinimus dėl kyšininkavimo, kai „Airbus“ buvo skirtos didžiulės baudos Prancūzijos, Didžiosios Britanijos ir JAV teismuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas