Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„L'Oreal“ pardavimai pirmąjį pusmetį augo dviženkliu procentu

Prancūzijos kosmetikos milžinė „L'Oreal“ ketvirtadienį pranešė, kad per pirmąjį metų pusmetį jos pardavimai visame pasaulyje išaugo dviženkliu procentu, nes vartotojai vėl ėmė bendrauti asmeniškai, o prekyba internetu padėjo įveikti pandeminių karantinų poveikį Kinijoje.
„L'Oreal“ logotipas
„L'Oreal“ logotipas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Verslas L'Oreal

„L'Oreal“, tarp kurios prekių ženklų yra „Maybelline“ ir „Garnier“, teigė, kad grynasis pelnas šoktelėjo 25,3 proc. iki 3,7 mlrd. eurų (3,8 mlrd. JAV dolerių).

Atmetus valiutų svyravimų poveikį, pardavimai išaugo 13,9 proc., tačiau dėl silpno euro jie padidėjo 20,9 proc., iki 18,37 mlrd. eurų.

„Po dvejų pandemijos metų vartotojai vėl nori asmeniškai bendrauti ir mėgautis naujoviškais ir aukščiausios kokybės grožio produktais“, – pareiškė generalinis direktorius Nicolas Hieronimus.

Jis pažymėjo, kad „L'Oreal“ augimo tempas buvo daugiau nei dvigubai didesnis nei 6 proc., kuriais plėtėsi visa grožio produktų rinka.

Dviženklis augimas fiksuotas visuose geografiniuose regionuose.

Nors dėl COVID-19 paskelbti karantinai Kinijoje turėjo įtakos prabangos prekių gamintojams, „L'Oreal“ teigė, kad geri elektroninės prekybos rezultatai padėjo atlaikyti sutrikimus ir kad birželį pardavimai Kinijoje vėl išaugo dviženkliu procentu.

Šiaurės Azijos regione, kuriam, be Kinijos, priklauso Japonija ir Pietų Korėja, „L'Oreal“ fiksavo didžiausias pardavimo pajamas – 5,6 mlrd. eurų, o rodiklis aplenkė Europos duomenis.

„L'Oreal“ prabangos prekių padalinys, į kurį įeina „Lancome“ bei kosmetikos gaminiai, parduodami paženklinti įvairiais mados prekių ženklais, tokie kaip „Giorgio Armani“ ir „Prada“, sudarė didžiausią produkcijos padalinį, kurio pardavimai siekė 6,9 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas