Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Laikas atnaujinti CV: patraukliausi darbdaviai leidžiasi į talentų paiešką

Patraukliausi Lietuvos darbdaviai, tokie kaip „Barclays“, SEB, „Western Union“ ar „Bitė“, ketina šiemet samdyti žmonių,, teigia specialistų paieškos portalas cvmarket.lt.
Pokalbis dėl darbo
Pokalbis dėl darbo / „Fotolia“ nuotr.

„Iš dešimties įmonių, į kurias lietuviai labiausiai veržiasi dirbti, aštuonios yra užsienio kapitalo įmonės, tik „Ruptela“ ir „A.Žilinskio ir Ko“ įmonių savininkai yra iš Lietuvos. – Be to, daugiausia svajonių darbdavių veikia IT ir finansų srityse“, – cituojama cvmarket.lt atstovė Raimonda Tatarėlytė.

Pačiu patraukliausiu Lietuvos darbdaviu šiemet tapo SEB bankas, kuriam Lietuvoje dirba beveik 2,5 tūkst. darbuotojų. Toliau dešimtuke – „Barclays“ operacijų centras Lietuvoje (1218) bei

„Western Union Processing Lithuania“, šiuo metu įdarbinusi per 1,5 tūkst. Ketvirtas sąraše – „Swedbank“. Jame ir jo antrinėse įmonėse darbuojasi 2390 specialistų.

Penktoje vietoje – „Bitė Lietuva“ (558). Toliau sąraše rikiuojasi „TEO LT“ (1792), bendrovė „Felit“, valdant „IKEA Lietuva“ (369) ir trys patraukliausiųjų TOP10 naujokės: informacinių technologijų bendrovės „Ruptela“ (167), „Adform Lietuva“ (458) bei vienintelė dešimtuke inžinerijos bendrovė „A.Žilinskio ir Ko“ (323).

Daug naujų darbo vietų

Patraukliausi darbdaviai žada ir šiemet samdyti žmonių. „Ruptela“ planuoja iki šių metų pabaigos priimti 40 darbuotojų. SEB bankas Vilniuje veikiančiame paslaugų teikimo centre numato sukurti iki 100 naujų darbo vietų. „Western Union Processing Lithuania“ šiemet kaip ir pernai personalą gausins trečdaliu.

Anot „Bitė Lietuva“ vykdomojo direktoriaus Prano Kuisio, įmonė irgi nusiteikusi naujuose salonuose ir „Bitės“ klientų aptarnavimo centre įdarbinti apie 30 naujų specialistų. Dar tiek pat iki šių metų pabaigos priims „Teo“ kartu su „Omnitel“. Šių metų kovą pradėjęs veikti „Swedbank” grupės nefinansinių paslaugų filialas Lietuvoje planuoja, kad per artimiausius kelis metus jame dirbs iki 400 darbuotojų.

Vida Press nuotr./Moteris laukia pokalbio dėl darbo
Vida Press nuotr./Moteris laukia pokalbio dėl darbo

Dauguma darbdavių siūlo pradžiai bent jau „prisimatuoti“ norimą darbą. Pavyzdžiui, „Swedbank“, anot karjeros centro vadovės Agnės Jonaitytės-Karalienės, šiuo metu kaip tik ieško jaunimo vasaros praktikai. „Western Union“ jau birželio 6 dieną pasitiko šios vasaros praktikantus. Beje, kaip teigia įmonės personalo vadovė Živilė Valeišienė, daugiau nei 50 proc. praktikantų po sėkmingos praktikos pasilieka dirbti.

„Barclays“ operacijų centras Lietuvoje, pasak žmogiškųjų išteklių vadovės Auksės Žukauskienės, kasmet į įvairias praktikos programas tai pat priima apie 30 būsimųjų profesionalų.

Kompanijos programos pritaikytos ir technologinius mokslus jau baigusiems, ir dar nė nežinantiems kur studijuoti jauniesiems talentams. O, kaip pasakoja SEB banko personalo departamento direktorius Martynas Keršanskas, paslaugų teikimo centre Vilniuje 2015 metais pradėta įgyvendinti „SEB IT Future Professionals“ stažuočių programa.

Jauni žmonės – studentai ar neseniai baigę studijas specialistai, besidomintys informacinių technologijų sritimi, turi galimybę per pusantrų metų išbandyti save įvairiose IT srityse ir atrasti savo stipriąsias puses dirbdami su profesionalais. Stažuotės yra apmokamos, suteikiamos visos socialinės garantijos, taikomas lankstus darbo grafikas. Planuojama, kad atranka programai bus skelbiama ir šių metų rudenį.

„Teo“ grupė taip pat kasmet į žiemos ir vasaros praktikos programas priima apie 100 praktikantų. Bendrovė „A.Žilinskis ir Ko“ siūlo praktiką energetikos ir statybos inžinerijos studentams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas