Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Latakko“ tampa „Nordic Tyre Group“ dalimi

Skandinavijos kontroliuojančioji bendrovė „Nordic Tyre Group“ įsigijo įmonę „Latakko“, vykdančią didmeninę prekybą padangomis Latvijoje, Estijoje ir Lietuvoje, taip pat mažmeninę prekybą Latvijoje. Sudariusi šį sandorį, „Nordic Tire Group“ tapo pagrindine nepriklausoma padangų ir ratlankių platintoja Norvegijoje, Švedijoje, Suomijoje ir Baltijos šalyse, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Latakko“ steigėjas ir vadovas Eugenijus Kopilkovas
„Latakko“ steigėjas ir vadovas Eugenijus Kopilkovas / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 Verslas

Bendros „Nordic Tyre Group“ ir „Latakko“ pajamos sudarys daugiau nei 320 milijonų eurų, per metus parduodant daugiau nei 3 milijonus padangų. Ši strateginė partnerystė dar labiau išplės įmonių galimybes siūlant gaminius ir paslaugas jų klientams ir tiekėjams.

„Latakko“ steigėjas ir vadovas Eugenijus Kopilkovas (Jevgēnijs Kopilkovs) tapo vienu iš „Nordic Tire Group“ partnerių ir įgijo aktyvų vaidmenį naujosios kontroliuojančiosios bendrovės valdyme.

„Nordic Tire Group“ priklauso jos steigėjams ir yra valdoma bendradarbiaujant su investicijų fondu „Altor Fund IV“ („Altor“).

Tikimasi, kad dėl šios strateginės partnerystės prekių ir klientams teikiamų paslaugų asortimentas taps dar platesnis ir įvairesnis, o tiekėjai galės naudotis didesniu platinimo tinklu. Bendros „Nordic Tyre Group“ ir „Latakko“ pajamos viršys 320 milijonų eurų, per metus parduodant daugiau nei 3 milijonus padangų, o vėliau planuojama dar daugiau parduoti. „Latakko“ steigėjas ir vadovas Eugenijus Kopilkovas tapo vienu iš „Nordic Tire Group“ partnerių ir įgijo aktyvų vaidmenį naujosios kontroliuojančiosios bendrovės valdyme.

„Latakko“ priklausymas „Nordic Tire Group“ suteiks galimybę siūlyti įmonės klientams platesnį asortimentą, o tiekėjai galės naudotis didesniu platinimo tinklu, – sakė Eugenijus Kopilkovas, „Latakko“ vadovas ir savininkas. – Kaip naujosios grupės akcininkas, aš nekantriai laukiu, kada turėsiu galimybę prisidėti prie bendro augimo ir mielai pasidalinsiu „Latakko“ patirtimi, kuri yra unikali visos Europos mastu. Šis iš tiesų istorinis sandoris yra bendrų mūsų darbuotojų ir klientų pastangų rezultatas, todėl dėkoju visiems, kurie buvo su mumis per 27 įmonės gyvavimo metus.“

„Pozicijos, kurias „Latakko“ pavyko užimti visose Baltijos šalyse, iš tiesų įspūdingos, – pripažino Magnusas fon Haartmanas, „Nordic Tire Group“ vykdomasis direktorius Suomijoje. – Tai pasiekta dėl specialios ir kompetencija pagrįstos darbo organizacijos, kurios tikslas – aukštos kokybės paslaugos ir gaminiai tiek klientams, tiek tiekėjams. Aš glaudžiai bendradarbiauju su „Latakko“ ir jau dabar nekantriai laukiu mūsų susitikimo, kad būtų galima skleisti geriausią praktiką peržengiant valstybių sienas.“

„Po to, kai sėkmė lydėjo Šiaurės šalių rinkose, norime, kad panašūs pasiekimai pasikartotų ir Baltijos šalyse. Esame pasiryžę toliau stiprinti savo pozicijas regione ir pasirengę daryti atitinkamas investicijas“, – sakė „Nordic Tire Group“ vadovas Matsas Uvė Erikssonas.

Sudarytą sandorį dar turi patvirtinti reguliuojančios institucijos. „Latakko“ konsultantai buvo „Auctus Capital“ („M&A Advisor“) ir prisiekusiųjų advokatų biuras drill.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas