Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Latvijas Finieris“ apyvarta pernai augo 15 proc.

Fanerinio lukšto gamyklą Ukmergėje turinti didžiausia Latvijos medienos perdirbimo pramonės grupė „Latvijas Finieris“ pranešė 2021-aisiais pasiekusi 257 mln. eurų neaudituotą apyvartą – 15 proc. didesnę nei užpernai.
Mediena
Mediena / 123RF.com nuotr.

Pelno iki mokesčių, palūkanų ir amortizacijos atskaičiavimų (EBITDA) pernai gauta 36,1 mln. eurų.

Praėjusiais metais „Latvijas Finieris“ investavo 20 mln. eurų, daugiausia dėmesio skirdama energijos vartojimo efektyvumui, procesų automatizavimui ir produktų kūrimui. Šiemet planuojamos 29 mln. eurų vertės investicijos.

Bendrovė pažymi, kad šiais metais situacija rinkoje labai pasikeitė dėl geopolitinių įvykių, o sunkiausia užduotis 2022-aisiais bus užtikrinti didelę infliacija atitinkantį darbo užmokestį lygį.

Anot pranešimo, reaguodama į Rusijos išpuolį prieš Ukrainą bendrovė pirmosiomis šio karo dienomis priėmė sprendimą stabdyti bet kokį bendradarbiavimą su agresorių – Rusijos ir Baltarusijos – atstovais. Taip pat buvo priimtas sprendimas dėl stabilios ir ilgalaikės finansinės paramos ukrainiečių tautai – Ukrainos gynybai ir jos gyventojams, infrastruktūros atstatymui.

Apie keturis penktadalius produkcijos „Latvijas Finieris“ eksportuoja, o maždaug trys ketvirtadaliai eksporto tenka Europos rinkai.

1992-aisiais veiklą pradėjusi „Latvijas Finieris“ dabar turi beveik 2,5 tūkst. darbuotojų. Jos gamyklos veikia Latvijoje, Lietuvoje, Estijoje, Suomijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas