Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Latvijos degalinių tinklo „Virši“ IPO startuoja – galės dalyvauti ir Lietuvos investuotojai

Latvijos finansų ir kapitalo rinkos komisija patvirtino degalinių tinklo „Virši“ pirminio viešo akcijų siūlymo (IPO) prospektą ir davė leidimą pradėti bendrovės akcijų siūlymą. IPO vyks nuo šių metų spalio 25 d. iki lapkričio 5 d. Įsigyti akcijų galės visų trijų Baltijos šalių gyventojai, rašoma pranešime spaudai.
Latvijos degalinių tinklas „Virši“
Latvijos degalinių tinklas „Virši“ / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 2 Latvija Degalinė

Bendrovė pasiūlys iki 1 509 121 akcijos su galimybe perleisti dar 226 368 akcijas (tuomet bendras akcijų skaičius siektų iki 1 735 489). Vienos akcijos kaina – 4,49 euro, mažiausia investicija – viena akcija.

Per IPO „Virši“ planuoja pritraukti iki 6,9 mln. eurų naujo kapitalo ir didžiąją dalį lėšų skirti alternatyvių degalų tiekimo ir infrastruktūros gerinimui, suslėgtų gamtinių dujų (SGD), biometano ir elektromobilių įkrovimo punktų prieinamumo skatinimui Latvijoje. Taip pat planuojama daug dėmesio skirti bendrovės veiklos tvarumo ir efektyvumo didinimui, plėtojant modernius IT ir saulės energijos gamybos sprendimus.

„Mūsų bendrovė turi 26 metų patirtį, pasižymi novatoriškais sprendimais ir ambicingais ateities augimo planais, kuriuos galėsime įgyvendinti ir dėl biržoje pritraukto kapitalo. Pastarųjų metų „Virši“ finansiniai rezultatai rodo tiek bendrovės pelningumo, tiek rinkos dalies stiprų augimą. Mūsų tikslas – toliau įgyvendinti strateginį bendrovės planą ir per artimiausius 3–5 metus tapti rinkos lyderiais. Atsižvelgdami į Europos Sąjungos klimato kaitos politiką, kuria siekiama mažinti išmetamų teršalų kiekį, ypatingą dėmesį skirsime tolesniam savo pozicijų stiprinimui alternatyvių ir ekologiškesnių degalų segmente. Pirminis viešas akcijų siūlymas – tai galimybė visiems tapti „Virši“ sėkmės istorijos dalimi ir toliau augti drauge“, – teigia Jānis Vība, „Virši“ valdybos pirmininkas.

Per pirmuosius šešis 2021 m. mėnesius bendrovės konsoliduotas pelnas, palyginti su tuo pačiu 2020 m. laikotarpiu, padidėjo 61 proc., arba beveik 1 mln. eurų, ir pasiekė 2,6 mln. eurų – tai didžiausias bendrovės pasiektas pelnas už tokį laikotarpį per jos istoriją. „Virši“ apyvarta, palyginti su 2020 m. pirmuoju pusmečiu, padidėjo 20 proc.. 2021 m. pirmąjį pusmetį bendrovės EBITDA padidėjo 31 proc. ir siekė 4,5 mln. eurų. Atsižvelgiant į dabartinę augimo tendenciją, „Virši“ finansinis tikslas – 2021 m. pasiekti 9 mln. eurų EBITDA.

„Virši“ pristatė ir investuotojams skirtą lojalumo programą, kurioje numatyti specialūs pasiūlymai perkant degalus ir kitas prekes „Virši“ degalinių tinkle. Investuotojas, įsigijęs ne mažiau kaip 100 akcijų, gaus 7 centų nuolaidą kiekvienam litrui degalų, 30 proc. nuolaidą užkandžiams ir kavai, taip pat automobilio priežiūros priemonėms, priekinio stiklo plovimo skysčiui ir plovyklos paslaugoms. Bendrovė planuoja reguliariai papildyti investuotojams skirtos lojalumo programos pasiūlymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas