Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Latvijos geležinkeliai“ planuoja atleisti 700 darbuotojų

Latvijos geležinkelių bendrovė „Latvijas Dzelzcels“ („Latvijos geležinkeliai“) šiais metais planuoja atleisti 700 darbuotojų, naujienų agentūrą BNS informavo Valstybinės užimtumo tarnybos atstovė Inese Codere.
Latvijos geležinkeliai
Latvijos geležinkeliai / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Latvija Verslas

Pasak jos, ketvirtadienį „Latvijas Dzelzcels“ pranešė Valstybinei užimtumo tarnybai netrukus atleisianti 200 darbuotojų, o per antrąjį atleidimų etapą, kuris įvyks kiek vėliau, bus panaikinta dar 500 darbo vietų.

Remiantis konsoliduota 2020 metų bendrovės ataskaita, praėjusiais metais grupėje dirbo vidutiniškai 8 539 žmonės. Palyginti su 2019-aisiais, pernai darbuotojų buvo 1 616 mažiau.

„Latvijas Dzelzcels“ atstovė spaudai Ieva Karklina nurodė, kad sprendimas atleisti darbuotojus priimtas įvertinus bei optimizuojant įmonės administracines ir pagalbines funkcijas ir technologinius procesus.

Pasak I.Karklinos, pastaruosius pusantrų metų, reaguodama į situaciją, susijusią su krovinių gabenimu ir kurdama pagrindą efektyvesnei ir konkurencingesnei veiklai Baltijos šalyse ir visame regione, bendrovė aktyviai peržiūri savo funkcijas ir procesus, taip pat kitus aspektus, turinčius įtakos jos veiklai.

Per pirmąjį atleidimo etapą šių metų rugsėjį ir spalį „Latvijas Dzelzcels“ planuoja atleisti apie 200 darbuotojų – visų pirma vadovaujančias pareigas užimančių ir pagalbinių darbuotojų.

Informacija apie dar apie 500 darbuotojų atleidimą bus pateikta Valstybinei užimtumo tarnybai šių metų rugsėjį po tolesnių konsultacijų su Valstybine geležinkelių technine inspekcija ir Latvijos geležinkelių darbuotojų ir transporto sektoriaus profsąjunga.

„Latvijas Dzelzcels“ valdybos pirmininkas Maris Kleinbergas pažymėjo, jog bendrovė jau kurį laiką išgyvena esminius pokyčius, o pasiekta pažanga suteiks galimybę tobulinti procesus ir technologijas, kurios nebuvo keistos jau kelis dešimtmečius, tačiau tokie pokyčiai neabejotinai verčia priimti skaudžius sprendimus.

„Visgi norėčiau pabrėžti, kad pagrindinis „Latvijas Dzelzcels“ tikslas yra užtikrinti aukštos kokybės ir saugią geležinkelių infrastruktūrą, kuri būtų patogi ir prieinama keleiviams bei krovinių vežėjams. Taigi visi pakeitimai yra grindžiami išsamia analize ir gerai apgalvotais sprendimais“, – pridūrė M.Kleinbergas.

Šių metų rugpjūčio 1 dieną „Latvijas Dzelzcels“ dirbo 4 558 darbuotojai, o visoje grupėje – 7 169.

„Latvijas Dzelzcels“ yra valstybinė geležinkelių bendrovė.

Grupę sudaro patronuojančioji bendrovė „Latvijas Dzelcels“ ir šešios patronuojamosios įmonės: „LatRailNet“, „LDz Cargo“, „LDz Infrastruktura“, „LDz Ritosa Sastava Serviss“, „LDz Apsardze“ ir „LDz Logistika“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas