Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Latvijos konkurenijos taryba 10 statybos bendrovių skyrė baudų už 16 mln. eurų

Latvijoje konkurencijos taryba (KT) skyrė baudų už 16 mln. eurų sumą 10 statybos bendrovių, įtariamų karteliniais susitarimais.
Ryga per pandemiją
Ryga / Imago / Scanpix nuotr.
Temos: 2 Latvija Statybos

Apie tai pranešusi tarnybos atstovė Zanė Gorškova šių įmonių neįvardijo ir baudų dydžių nenurodė.

Pasak jos, KT teisininkai oficialius pranešimus kiekvienai šių bendrovių vis dar ruošia, juos planuojama pateikti ir atitinkamo tyrimo išvadas paskelbti kitą savaitę.

Korupcijos prevencijos ir kovos su ja biuras (KPKB) 2018-aisiais nutraukė baudžiamąją bylą dėl vadinamojo statybų kartelio, kurioje verslininkai ir pareigūnai buvo įtariami kyšininkavimu, bet tyrimą tęsė KT.

TV3 televizijos laida „Nieko asmeniško“ gegužę skelbė, jog šio tyrimo akiratyje buvo buvo 18 statybos bendrovių – „Skonto būve“, „Velve“, „Rere būve“, „Re & Re“, „Rere meistari“, „Arčers“, „Latvijas energoceltnieks“, „LNK Industries“, „RBSSKALS būvvadiba“, RBSSKALS, „Latvijas tilti“, „Merks“, „Kodols M“, „Monum“, „Enfort“, „Abora“, „Ostas celtnieks“, UPB.

KPKB sukaupti faktai rodė galimą didelio masto kyšininkavimą, galimas derybas dėl kainų viešuosiuose pirkimuose, taip pat atsakingų asmenų papirkinėjimą, siekiant užtikrinti verslininkų interesų įgyvendinimą su viešaisiais pirkimais nesusijusiose srityse. Savo ruožtu KT tyrė galimą konkurencijos įstatymo pažeidimą – draudžiamų kartelinių susitarimų sudarymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas