Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Latvijos ministras: vyriausybė vėl finansiškai padės „Air Baltic“, esant būtinybei

Latvijos susisiekimo ministras Talis Linkaitis pareiškė, jog vyriausybė bus pasirengusi vėl finansiškai padėti nacionalinei aviakompanijai „Air Baltic“, jei to išties prireiktų.
„AirBaltic“ keleiviai iš Vilniaus skraidys moderniu lėktuvu
„AirBaltic“ lėktuvas / „AirBaltic“ nuotr.
Temos: 2 Latvija airBaltic

„Vyriausybė supranta, kiek „Air Baltic“ ir apskritai aviacija yra svarbi užtikrinant Latvijos susisiekimo jungtis su pasauliu. Mes tai pabrėžiame kaskart priimdami sprendimus dėl susisiekimo su kitomis valstybėmis ribojimų“, – sakė T.Linkaitis.

Jis akcentavo, kad padėtis oro susisiekimo sektoriuje negerėja, Europą ir visą pasaulį vis dar kaustant pandemijai, o keleivių srautams tarp šalių išliekant labai menkiems.

„Yra vilčių, jog tikėtina situacija pavasario pabaigoje ar vasaros pradžioje leisti atnaujinti keliones, ir tuomet „Air Baltic“ didžioji dalis lėktuvų bus vėl aktyviai naudojami“, – pridūrė T.Linkaitis.

Apie tai, kad „Air Baltic“ gali dar kartą tekti prašyti finansinės pagalbos iš Latvijos vyriausybės, aviakompanijos vadovas Martinas Gaussas užsiminė praėjusių metų pabaigoje.

Pernai rugpjūtį Latvijos ministrų kabinetas, gavęs Europos Komisijos pritarimą, „Air Baltic“ akcinį kapitalą padidino nuo 256,473 mln. iki 506,473 mln. eurų. Po tokio žingsnio Latvijos valstybės valdoma „Air Baltic“ akcinio kapitalo dalis išaugo iki 96,14 proc., o Danijos investuotojo Larso Thueseno įmonės „Aircraft Leasing 1“ – sunyko iki 3,86 procento.

Dėl COVID-19 pandemijos „Air Baltic“ keleivių 2020-aisiais sumažėjo 73 proc. iki 1,34 mln., o šiemet sausį bendrovė jų sulaukė 86 proc. mažiau nei pirmąjį praėjusių metų mėnesį – vos 44,4 tūkstančio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas