Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenkijos prezidentas pasirašė parduotuvių veiklą sekmadieniais draudžiančio įstatymo pataisą

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda pasirašė pustrečių metų galiojančio parduotuvių veiklą sekmadieniais ir valstybinių švenčių dienomis draudžiančio įstatymo pataisas, kuriomis smarkiai apribojamos galimybės šį draudimą apeiti, skelbia Lenkijos radijas.
Parduotuvė
Parduotuvė / 123RF.com nuotr.

Pasinaudodami įstatymo spragomis dauguma parduotuvių tinklų Lenkijoje ėmė glaudžiai bendradarbiauti su skubaus dokumentų ir siuntų pristatymo įmonėmis. Tai leido parduotuvėms įgyti pašto skyrių, kuriems draudimas negalioja, statusą, nepaisant to, kad mažmeninė prekyba liko jų pagrindinė ūkinės veiklos sritis.

Naujos redakcijos įstatymas leidžia pašto paslaugas teikiančios parduotuvės veiklą sekmadieniais ir valstybinių švenčių dienomis tik tuo atveju, jei pašto paslaugų teikimo paslaugos generuoja ne mažiau kaip 40 proc. jos apyvartos.

2018-ųjų kovą įsigaliojęs įstatymas numato šio draudimo išimtis internetinei mažmeninei prekybai, vaistinių, gėlių parduotuvių, pašto skyrių, parduotuvių degalinėse, taip pat kavinių ir ledainių, mažų konditerijos parduotuvių veiklai.

Nuo 2020-ųjų draudimas negalioja septynis sekmadienius per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas