Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuva neįvykdė Briuselio reikalavimų dėl alaus stiprumo ir taros dydžio – gresia byla ir tūkstantinės baudos

Lietuva neįvykdė Briuselio reikalavimų ir nepanaikino nuo 2013 metų sausio 1 dienos įsigaliosiančių apribojimų dėl alaus stiprumo ir taros dydžio, rašo „Verslo žinios“.
Alus
Alus / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Laiko iki Naujųjų liko mažai, be to, tarpuvaldis. Tad šaliai gali nepavykti išvengti bylos Europos Teisingumo Teisme (ETD), o kartu ir milijoninės baudos.

Artėjantys Naujieji į šipulius daužo mažųjų Lietuvos alaus daryklų viltis, jog nuo sausio turinčios įsigalioti Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos, kuriomis įvedamas draudimas prekiauti stipresniu nei 7,5 proc. alumi bei sidru, taip pat alumi ir sidru, išpilstytu į didesnę nei 11 tarą, bus atšauktos.

„Svyra rankos. Tikėjome, kad Lietuvoje veikia ES teisė, kad mažas verslas gali rasti teisybę. Tačiau, kai pastaruosius mėnesius pabendravome su biurokratais, jau niekuo nebetikime“, – sakė 5 smulkias daryklas vienijančios Mažų alaus daryklų asociacijos (MADA) vadovė ir bendrovės „Kauno alus“ generalinė direktorė Lina Šileikienė.

Mažieji aludariai minėtas įstatymo pataisas anksčiau apskundė Europos Komisijai, o ši, nustačiusi, kad apribojimai dėl alaus taros ir jo stiprumo sudaro kliūtis laisvam prekių judėjimui ir prieštarauja sutarčiai dėl ES veikimo, prieš Lietuvą pradėjo ikiteisminio pažeidimo tyrimo procedūrą.

Jei įstatymo nebus spėta pakeisti iki Naujųjų, Briuselis gali pradėti ES teisės pažeidimo bylą prieš Lietuvą ETT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas