Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuviams Lenkija asocijuojasi su „Biedronka“ ir „Kaufland“ parduotuvėmis

Apie 70 proc. lietuvių teigiamai vertina lenkiškus produktus. Tokie duomenys išaiškėjo institutui RAIT atlikus apklausą, kurią užsakė Lenkijos ambasada Vilniuje. Šis tyrimas taip pat parodė, kad nemažai daliai lietuvių Lenkija asocijuojasi su prekybos tinklais „Biedronka“ ir „Kaufland“, nes, nors Lietuvoje jų neturime, šias parduotuves mūsų tautiečiai puikiai žino.
„Biedronka“ parduotuvė
„Biedronka“ parduotuvė / biedronka.pl nuotr.

Kaip rašo wp.lt, lietuviai lenkiškas prekes ir produktus vertina dėl žemų kainų ir geros kokybės, o geriausiai žino „Kubuś“, „Tymbark“, „Sobieski“, „Orlen“ prekės ženklus. Būtent „Orlen“ lietuviai minėjo dažniausiai, paklausti apie lenkiškus prekės ženklus, kuriuos jie žino.

Tačiau išvardyti prekių ženklai puikiai žinomi lietuviams, nes tų prekių turime parduotuvėse, „Orlen“ dažnai minima žiniasklaidoje, šiuo pavadinimu paženklintos degalinės. O štai „Biedronka“ ar „Kaufland“ prekybos tinklų Lietuva neturi, tačiau jie puikiai pažįstami lietuviams.

Vis dėlto nors lietuviai nuolat važiuoja į Lenkiją apsipirkti dėl priimtinų kainų, tačiau ne jie yra tie, kurie kaimyninėje šalyje palieka daugiausia pinigų. Suskaičiuota, kad kiekvienas čekas iš Lenkijos pernai išsivežė prekių vidutiniškai už 416 zlotų kas mėnesį, o lietuvis – tik už 327 zlotus. Tarp daugiausiai Lenkijoje išleidžiančių atsidūrė ir latviai, slovakai bei vengrai.

Apklausoje, kaip nurodo zw.lt, buvo klausimas ir apie Lenkijos įvaizdį: paaiškėjo, kad 71 proc. lietuvių kaimyninę šalį vertina pozityviai, 29 proc. – negatyviai, o 3 proc. nuomonės neturi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas