Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuviškas blokų grandinių startuolis „Micapass“ pritraukė 240 tūkst. investicijų

Šiais metais veiklą pradėjęs lietuvių startuolis „Micapass“ pritraukė 240 000 Eur dydžio investiciją. Į reguliacinių technologijų („regtech“) startuolį investavo inovacijų laboratorija „SUPER HOW?“ ir Baltijos šalių startuolių akceleratorius „Firstpick“. „Micapass“ kuria automatizuotą pinigų plovimo tikrinimo įrankį, skirtą decentralizuotų kriptoturto rinkų dalyviams, rašoma „Micapass“ pranešime spaudai.
Gintarė Košubienė
Gintarė Košubienė / STARTUPS LITHUANIA nuotr.

„Reguliacinių technologijų poreikis kriptorinkose tik augs, o „Micapass“ kuria įrankį, kuris bus reikalingas tiek dabartiniams decentralizuotų finansų rinkos žaidėjams, tiek institucijoms, kurios norės pasinaudoti šių technologijų galimybėmis, bet kol kas to daryti nesiryžta, nes rinkoje nėra pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos praktikų“, – sako vienas iš „SUPER HOW?“ įkūrėjų Vytautas Kašėta.

„Micapass“ įrankis kuriamas reaguojant į nuolat besikeičiančią reguliacinę aplinką kriptovaliutų rinkoje. Europos Sąjungoje priimta MiCA reglamentą („The Markets in Crypto-Assets“, – angl.), kuris įsigalios jau kitais metais. Europos pavyzdžiu seka ir kitos šalys – Jungtinė Karalystė, Pietų Korėja, Honkongas etc.

„Micapass“ kuria nišinį produktą nišinei rinkai. Prieš keletą metų, įsigaliojus BDAR, įvyko šios nišos reguliacinių technologijų sprogimas. To paties galima tikėtis ir kriptovaliutų rinkose, tad startuolis „Micapass“ siekia išnaudoti tinkamą laiką ir atsiveriančias šios rinkos reguliavimo galimybes“, – sako Marijus Andrijauskas, „Firstpick“ investicinio fondo partneris.

Investuotojai taip pat pastebi, kad Baltijos šalyse vis dar yra gana retas atvejis, kad reguliacinių technologijų ir blokų grandinių projektą kurtų moterys. Startuolį „Micapass“ įkūrė ir techninį sprendimą išvystė produkto vadovė Gintarė Košubienė (CEO) ir blokų grandinės programuotoja iš Ukrainos, Tatiana Afonina (CTO).

„Kriptoturto rinkos reguliavimas – neišvengiamas. Taigi ir atitikties bei pinigų plovimo prevencijos įrankiai taps nebe prabangos paslauga, o tiesiog būtinybe. Mūsų tikslas – tapti pirmu pasirinkimu decentralizuotų kriptoturto paslaugų operatoriams, siekiantiems užkirsti kelią nelegalių kriptovaliutų patekimui į jų protokolus“, – sako startuolio įkūrėja ir vadovė Gintarė Košubienė.

Startuolis „Micapass“ neseniai laimėjo vieną iš pagrindinių prizų startuolių mugėje „Startup Fair“ bei pateko į geriausių startuolių finalą vienoje svarbiausių blokų grandinių konferencijų Europoje „European Blockchain Convention“ Barselonoje. Atrankoje dalyvavo 500 įvairių projektų iš viso pasaulio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas