„Visiems pasaulio šokolado gamintojams „International Chocolate Awards“ yra svarbiausias metų įvykis. Tai išskirtinė proga būti įvertinantam geriausių konditerių, maisto ekspertų ir žurnalistų. Mes iškovojome auksą su juodojo šokolado plytele, pagardinta lietuvišku biodinaminiu miško medumi. Todėl mums, kaip lietuviams, tai dvigubas apdovanojimas: „Chocolate Naive“ už šokoladą ir Lietuvai – už medų“, – sakė manufaktūros įkūrėjas ir meistras Domantas Užpalis.
Tarptautinio konkurso dalyvius vertino 70 ekspertų žiuri komisija iš viso pasaulio – nuo Italijos ir Prancūzijos iki JAV ir Japonijos. Vertindama gaminius komisija laikėsi tam tikrų skonio receptorių budrumo išsaugojimo reikalavimų: per vieną sesiją ragavo ne daugiau kaip 20 plytelių. Vertintojai skonio pojūčio intensyvumą palaikė tarp ragavimų užkąsdami polentą (specialią kukurūzų košę) bei kitus priedus – duoną, obuolius, krekerius ar tiesiog užgerdami vandeniu.